Tezgâhlardaki çeşitlilik ve pahalılık artıyor

Tezgâhlardaki çeşitlilik ve pahalılık artıyor
Çarşamba ilçesinde tezgah açan Pazar esnafının tezgâhındaki çeşitlilik artıyor. Çeşitliliğin olduğu gözlemlenirken pazarcı ve vatandaşların fiyatlara karşı tepki gösterdiği dikkat çekiyor.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Batıyaka Kapalı Pazaryeri’nde esnafların tezgahında yaz aylarına girilmesiyle birlikte; karpuz, kavun, kiraz, kayısı, erik, çilek, şeftali, üzüm, incir, dut, böğürtlen ve armut gibi meyveler tezgâhtaki yerini alırken; taze fasulye, patlıcan, kabak, biber çeşitleri, domates, semizotu, bamya ve enginar gibi sebzelerde tezgâhlarda satışa sunuluyor.

“Fiyatlarda %50 artış var”

Geçen senenin satış fiyatıyla bu senenin satış fiyatı arasında %50’lik artış olduğuna dikkat çeken pazarcı Ömer Keskin, “Malların ilk çıkış noktası olan tarlada, üretim maliyetinden kaynaklı olarak ürünlerde fiyat pahalılıkları mevcut. Bunun sebebi; mazot fiyatı, işçi yevmiyesi, gübre fiyatı, vergi ve komisyonlar derken bu süreçlerin sonucu tezgâhta pahalılığa sebebiyet veriyor. Buna göre geçen sene tezgâhımızda yer alan bir ürün, bu sene %50 oranında zama uğramış durumunda. ” dedi.

Vatandaşların yaz meyve ve sebze ürünlerine karşı yoğunluğu olduğunu söyleyen pazarcı Keskin, ürün satış fiyatlarının normal olduğunu aktardı.

“Dönemi olmasına rağmen alamıyoruz!”

Ürün fiyatlarının pahalı olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Fiyat aralıklarının geçen seneye göre pahalanmış durumunda. Meyve ve sebzelerin dönemi olmasına rağmen fiyatlarından dolayı alamıyoruz. Alsak bile her birinden az bir miktarda alarak poşetlerimizde çeşitlilik yapmaya çalışıyoruz. İçerisinde olduğumuz bu durumun bir an önce geçmesini diliyoruz.” ifadelerini aktardılar.

Kiraz 50, erik 60, kırmızıbiber 70, yeşilbiber 30, limon 30, domates 30, salata 30, soğan 15 ve patatesin kilosu 15 TL olmak üzere tezgâhtaki yerini alıyor.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel