• Haberler
  • Güncel
  • TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Mesaj: Türkiye'de Yeni Bir Dönemin Kapılarını Açıyoruz

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Mesaj: Türkiye'de Yeni Bir Dönemin Kapılarını Açıyoruz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda katıldığı törende, terör örgütlerinin tamamen silah bırakmasını öngören yeni yasa teklifinin önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacağını belirterek, 'Türkiye'de yeni bir dönemin kapılarını sonuna kadar açıyoruz' dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Yeni Şafak gazetesi tarafından Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen "Şehit Mustafa Cambaz 5. Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni"ne katıldı. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin 10. yılına, Türkiye'nin demokrasi mücadelesine ve terörle mücadelede gelinen son aşamaya değinen Kurtulmuş, çok önemli siyasi mesajlar verdi.

 

“Bedeli en ağır ödenmiş demokrasi”

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın geçmişte hüznün ve acının merkezi olduğunu, bugün ise Türkiye'nin geleceği için umut vadeden bir mekana dönüştüğünü belirten Kurtulmuş, 15 Temmuz darbe girişimine değindi. 15 Temmuz'u, "darbeler geleneğini tarihin çöplüğüne atan büyük bir zafer" olarak nitelendiren Kurtulmuş, "Türkiye demokrasisi, dünyada bedeli en ağır ödenmiş demokrasidir. 1960 darbesini yapan zihniyetle 12 Eylül'ü yapan ve 15 Temmuz'a kalkışan zihniyet aynıdır. Bunların kökü Türkiye'ye ait değildir" ifadelerini kullandı.

 

“Artık silahlar bu topraklarda ilanihaye susacak”

Konuşmasında, "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda atılan siyasi ve hukuki adımlara geniş yer ayıran Kurtulmuş, meclisteki partilerin büyük çoğunluğunun katılımıyla hazırlanan yeni bir yasa teklifinin müjdesini verdi. Kurtulmuş süreci, "Geçen sene TBMM'de bir parti hariç bütün partilerin katılımıyla sürdürdüğümüz Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonumuz raporunu hazırladı. Önümüzdeki hafta TBMM'ye sunulacak 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmeye Dair Yasa Teklifi' ile artık silahlar ilanihaye bu topraklarda susacak, susturulacaktır. Terör örgütünün tamamıyla kendisini feshetmesi, silahların bütün unsurlarıyla birlikte bırakılmasıyla yürürlüğe girecek olan bu yasayla birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin kapılarını sonuna kadar açıyoruz." diye ifade etti.

 

Bölgesel barış ve "Terörsüz Bölge" vurgusu

Bu topraklarda artık çatışmadan ve ayrılıktan bahsedilmeyeceğini, yalnızca kardeşlik türkülerinin söyleneceğini ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'deki bu başarının tüm Ortadoğu'ya yansıyacağını belirtti. Kurtulmuş, "Terörsüz Türkiye" hedefinin başarıya ulaşmasıyla birlikte Suriye, Irak, İran ve Lübnan'ı da kapsayan "terörsüz bölge" vizyonunun gerçekleşeceğini ve farklı inançların bir arada barış içinde yaşayacağını sözlerine ekledi.

Törene İstanbul Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı İlhami Giray Şahin, İstanbul milletvekilleri, yerel yöneticiler, medya temsilcileri ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!