Taşköprü'nün altın mesaisi: Dünyaca ünlü sarımsağı kadınlar hasat ediyor
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde hasat sezonunun başlamasıyla birlikte kadın işçiler sabahın erken saatlerinde tarlaların yolunu tutuyor. Dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağını gün boyu güneş altında toplayan kadınlar, günlük bin 500 lira yevmiye kazanırken hem üretime hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Fiyatlar boyutuna göre değişiyor
Hasadın sürdüğü Taşköprü sarımsağında fiyatlar ürünün büyüklüğüne göre değişiyor. İri boy sarımsak kilogramı 120 TL ve üzeri fiyatlardan alıcı bulurken, orta boy sarımsak 90 TL, küçük boy sarımsak ise 60 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
Kalitesi ve aromasıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında yoğun ilgi gören Taşköprü sarımsağı, bu yıl da kadınların özverili emeğiyle sofralara ulaşmaya hazırlanıyor.