TARLADAN ÇIKAN SU ALEV ALEV YANIYOR

TARLADAN ÇIKAN SU ALEV ALEV YANIYOR
Terme´nin İmanalisi Mahallesinde sondaj kuyusundan akan suyun alev alev yanması mahalle sakinlerini hayretler içerisinde bıraktı

Terme´nin İmanalisi Mahallesinde Aysel Aydemir´e ait çeltik tarlasında sondaj kuyusundan fışkıran suyun alev alması mahalle sakinlerini hayrete düşürürken, topraklarında yeraltı kaynağı olduğunu ümit eden vatandaşlar yetkililerden bir an önce suyun incelenmesini bekliyor.

Bundan yaklaşık iki yıl önce tarla sahibi tarafından çeltik tarlası için sondaj yapılan ve 60 metre kadar derinlikte çıkan su, yaklaşık 10 gündür alev alev yanıyor.

Sadece burada değil 500 metre civarda değişik tarihlerde değişik yerlerde bu tür olayların yaşandığını belirten İmanalisi Mahallesi Muhtar Azası Dursun Çakır, “Bu sondaj iki yıl önce eşilmiş fakat nedeni bilinmiyor su bir türlü akmıyordu. Aksa da kayda değer değildi. Yaklaşık 10 gün önce suyun hafif fışkırmasıyla alev alev yanmaya başladı. Acaba çevreden izmarit mi düştü yoksa kendiliğinden mi alev aldı bilemiyoruz. Sudan, gündüzleri 2-3 metre civarında, gece ise 10 metre civarında alevler yükseliyor. Mahalleli olarak ‘Acaba topraklarımızda yeraltı kaynakları mı var?´ diye merak ediyoruz. Çünkü değişik tarihlerde ve yerlerde suların yandığını görüyoruz.”dedi.

 

 

1990´lı yıllarda da böyle bir durumla karşılaşıldığını yetkililerin gelip araştırdıklarında metan gazı olduğunu ve suyu kapattıklarını belirten Aza Dursun Çakır, “Topraklarımızda yer altı kaynağı mı var acaba? Yetkililerin bir an önce gelip incelemelerini istiyoruz. Eğer topraklarımızda kaynak varsa bir an önce bulunsun istiyoruz” diyerek mahalle sakinleri olarak yetkililerin bir an toprakları incelemelerini istediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Yerel Haber