Şüheda 1915 ilk kez sahnelenecek

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve kadrosunun büyük bölümünü Samsun Maarif Orkestrası ile Korosu'nun oluşturduğu 'Şüheda 1915' adlı tiyatro oyunu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111. yıl dönümünde ilk kez sahneye çıkacak.

Anlamlı Günde Tarihi Yolculuk

Çanakkale Zaferi’nin destansı hikâyesini sahneye taşıyan eser, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla gerçekleştirilecek.

Oyunda, Türk milletinin en zorlu şartlar altında dahi vatanını ve değerlerini koruma kararlılığı, Çanakkale ruhu eşliğinde izleyiciye aktarılacak.

Samsun’dan Ankara’ya Uzanan Büyük Proje

Yaklaşık 500 kişilik dev bir kadroyla hazırlanan yapımda, Samsun Maarif Orkestrası ve Korosu önemli bir yer tutuyor. Proje, Samsun’un sanat alanındaki gücünü de gözler önüne seriyor.

Öğretmenler Sahnenin Her Yerinde

Eserde yalnızca profesyonel sanatçılar değil, Maarif Tiyatrosu ve Maarif Halk Dansları topluluklarında yer alan öğretmenler de aktif rol alıyor. Öğretmenler hem sahnede performans sergiliyor hem de sahne arkasındaki organizasyonda görev üstleniyor. “Şüheda 1915”, güçlü kadrosu ve etkileyici anlatımıyla izleyicilere unutulmaz bir tarih yolculuğu yaşatmayı hedefliyor.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!