Sosyal medyada uyuşturucu paneli kuran şebekeye 4 ilde operasyon
Nevşehir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, internet ve kargo yoluyla uyuşturucu ticareti yapan şebeke üyesi 34 şüpheli gözaltına alındı.
Nevşehir merkezli 4 ilde, dijital platformlar ve mesajlaşma programları üzerinden uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen organize şebekeye polis ekipleri operasyon düzenledi. Yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin kurduğu sanal uyuşturucu ağı çökertildi.
Sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarından panel kurmuşlar
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen kapsamlı çalışma, dijital ortamdaki uyuşturucu trafiğini gözler önüne serdi. Şüphelilerin Telegram, Discord ve TikTok gibi platformlar üzerinden satıcı panelleri kurdukları, sipariş aldıkları uyuşturucu maddeleri kargo yöntemiyle Nevşehir başta olmak üzere Samsun, Ankara, Balıkesir ve Hatay gibi birçok ile sevk ettikleri tespit edildi. Ayrıca bazı şüphelilerin, yurt dışından kuryelere uyuşturucu yutturarak yurda soktukları maddeleri temin edip piyasaya sürdükleri de belirlendi.
Çalışmalar neticesinde 3 kilo 399 gram çeşitli uyuşturucu ve uyarıcı madde, sentetik ecza hapları, hassas teraziler ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 90 bin 20 TL, 990 bin İran Riyali ve bin 320 Euro ele geçirildi.
4 ilde 36 adrese eş zamanlı baskın: 214 personel katıldı
Delillerin toplanmasının ardından düğmeye basan ekipler; Nevşehir merkez, Derinkuyu, Gülşehir, Avanos ve Acıgöl ilçeleri ile İstanbul, İzmir ve Antalya'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyona 214 emniyet personeli, 3 İnsansız Hava Aracı (İHA) ve 3 narkotik dedektör köpeği katıldı. Haklarında gözaltı kararı bulunan 35 şüpheliye ait 36 adrese yapılan baskınlarda 34 kişi yakalandı. Firari 1 zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
Emniyete götürülen şüphelilerden 10'u ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 24 şüphelinin "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak" suçlamasıyla Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki tahkikatı sürüyor.