Soma için örnek davranış

Soma için örnek davranış
Çarşamba Atatürk Ortaokulu öğrencileri Manisa’nın Soma İlçesi’nde 13 Mayıs’ta meydana gelen facia nedeniyle İlçeye yardım gönderilmesi için para yardımı toplandı

Atatürk Ortaokulu 6. Sınıf öğrencilerinden Merve Çakır ve Yasin Yıldırım Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan felaketten dolayı yardım edebilmek için örnek bir davranışa imza attılar.  Öğrencilerden Merve ve Yasin okulda arkadaşlarından bir para toplayarak felakette babalarını kaybeden çocuklara yardım için Soma’ya gönderdiler.
Kendi sınıflarında ki arkadaşları ve okulda ki öğrencilerden para toplayarak Soma’ya yardım etmek istediklerini belirten öğrenciler, yaptıkları davranışlarıyla Okul Müdürü Nuh Şengül’den büyük takdir gördü.
Yardım düşüncesinin kendisinin aklına geldiğini belirten Atatürk Ortaokulu 6/B Sınıfı’ndan Merve Çakır, “Soma’da yaşanan felakette babalarını kaybederek, büyük üzüntü yaşayan arkadaşlarımın rahat bir yaşama ulaşmaları için bir miktar para toplamayı düşündüm. Onlara acılarına dayanabilmeleri adına çok sabırlar diliyorum.” İfadelerini kullandı.
Topladıkları paranın Soma’da ki çocuklara bir nebze olsun sevindireceğini ifade eden 6/D sınıfından Yasin Yıldırım ise, “ Bu yardımı arkadaşım Merve ile başlattık. Soma’da ki arkadaşlarımızın babaları maden faciasında hayatlarını kaybettiler. Bizim babalarımız halen daha yaşıyor. Bizler de Atatürk Ortaokulu olarak böyle bir bağış yapmak istedik.” Dedi.
Okul Müdürü Nuh Şengül öğrencilerini bu örnek davranışlarından dolayı takdir ettiğini ifade ederek, “Öğrencilerimizin Soma konusunda ki duyarlılıklarını beni çok etkiledi. Çocuklar Soma’da ki arkadaşlarımıza nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündüler ve böylesine bir güzel yardımı gerçekleştirdiler. Ben de okulda öğrencilerimizi bu yardıma bağışda bulunmaları konusunda yüreklendirdim. Gerçekten bu küçük yavrularımızın bu büyük davranışları bizleri çok etkiledi. Onlara duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. Soma’da ki yavrularımıza sabırlar diliyorum. Vereceğimiz bu desteğin onlara faydalı olmasını temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Öğrenciler topladıkları yardımların hepsini Manisa’nın Soma İlçesi’ne göndereceklerini belirttiler. 

soma-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber