Simit Sofraların Vazgeçilmezi…

Simit Sofraların Vazgeçilmezi…
Kahvaltı Sofralarında özellikle yanında çay ile tercih edilen simit geleceğin zengin sofralarını oluşturacak gibi. Kahvaltılık simit için beklentilerin yüksek olması gelecek için simit tüketiminin azalmadan devam edeceğine inanıldığı belirtiliyor.

Çoğu esnaf ve ailenin kahvaltısında çay ile birlikte yediği simit artık daha fazla rağbet bekliyor. Çarşamba ilçesi’nde 1926 yılında babası tarafından açılan ve 29 senedir baba mesleğini sürdürdüğünü dile getiren Samsun Simit Center sahibinin kardeşi ve Çarşamba Simit Center İşletmecisi Ekrem Çakır, Baba mesleği olan simit fırıncılığını severek sürdürüyoruz. Her geçen gün baba mesleğine ilgi azalmıyor aksine artıyor dedi. .

Çakır, “Yaklaşık 29- 30 senedir simit fırını işindeyim. Simit için gelecekten umutluyuz. Umarız gelecek günlerde olan beklentinin üstüne çıkarız. Simit artan fiyatı ile her ne kadar lüks yiyeceğine girmiş olsa da halen daha tercih edilen bir gıda, kahvaltılar dışında da vatandaşlarımızın vazgeçilmez yiyeceği konumunda bulunuyor. Bizler fiyatı aşağılara çekmek istesek de simit için kullanmak zorunda olduğumuz ve sürekli zamlanan susam, un ve yağ fiyatları bizlerin simit fiyatlarını artırmaya zorluyor. Tüm bu gelişmelere rağmen simitlerin gramajında hiçbir fark yok. Büyük simitler de 5-20 gram fazlalık oluyor o kadar.”

Simit Center Ustalarından olduğunu ve 23 yıldır Çarşamba Simit Center ile Samsun Simit Center sahipleri Ahmet ve Ekrem Çakır kardeşlerle birlikte çalıştığını bu işle meşgul olduğunu ifade ederek, “Simit fiyatları artınca gramajda değişiklik olmuyor. Gramaj değişikliği sadece Büyük ve Küçük simitte oluyor. Günlük 5-6 bin civarında simiti bu şekilde satıyoruz. İşimi severek yapıyorum. En önemlisi de bu olmalı. Mesleğimi çok seviyorum ve bu benim vazgeçilmez hayat tarzım oldu diyebilirim. Çarşamba'da simit çok seviliyor ve her geçen gün de artarak devam edecek gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.

 

Çarşamba'da Simit Center olarak en az 5 bin simit'in fırından çıktığını ve satışa sunulduğunu belirten Simit Center İşletmecileri, simit kahvaltı ve diğer öğünlerin atıştırmalıkları olarak herkesin sevdiği ve almaktan çekinmediği yiyecek olduğu sürece bu mesleğin de simit'in de yok olacaklarına inanmadıklarını dile getiriyorlar.

HABER-FOTO: Kenan GÜN- Nuri Oğuzhan ŞEKER

vihl.jpg

yjdcyil.jpg

fcuk.jpg

hgoxdui.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber