• Haberler
  • Güncel
  • Şile'de yoğun yağış sonrası teyakkuz: Şile Belediyesi ekipleri sahada

Şile'de yoğun yağış sonrası teyakkuz: Şile Belediyesi ekipleri sahada

İstanbul genelinde etkisini gösteren yoğun yağışların ardından Şile Belediyesi ekipleri, su tahliyesi, yol açma ve mağdur vatandaşların güvenli alanlara nakli için 24 saat esasına göre teyakkuza geçti.

İstanbul genelinde ve Şile'de etkili olan kuvvetli sağanak yağışların ardından Şile Belediyesi ekipleri olumsuzlukların önüne geçebilmek için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Cuma gecesinden itibaren teyakkuz haline geçen ekipler, ilçe genelinde hayatın normale dönmesi için müdahalelerini kesintisiz sürdürüyor.

Su tahliyesi ve güvenli tahliye sağlandı

Sağanak yağış nedeniyle su baskınlarının yaşandığı bölgelerde hızlıca su tahliye işlemleri gerçekleştiren ekipler, mahsur kalan vatandaşları da güvenli alanlara tahliye etti. Yağışın getirdiği çamur ve atıklar nedeniyle kapanan yollar iş makineleriyle temizlenerek yeniden ulaşıma açılırken, çalışmalar Şile merkez ve Ağva başta olmak üzere tüm mahallelerde yoğunlaştırıldı.

"Hemşehrilerimizin güvenliği için 24 saat sahadayız"

Saha çalışmalarını yerinde inceleyen Şile Belediye Başkan Vekili Sacit Terzi, yürütülen faaliyetler hakkında bilgi alarak personeline özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Terzi yaptığı değerlendirmede, "Yoğun yağışın başladığı ilk andan itibaren tüm imkânlarımızı seferber ettik. Ekiplerimiz su baskınlarına müdahaleden yol açmaya, temizlikten tahliyeye kadar gece gündüz demeden 24 saat esasına göre görev yapıyor. Şile’mizin her noktasında vatandaşlarımızın güvenliği için sahadayız" ifadelerini kullandı.

Belediye ekiplerinin, olumsuz hava koşullarının devam ettiği süre boyunca ilçedeki saha kontrollerine ve müdahale çalışmalarına aralıksız devam edeceği bildirildi.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!