Sıcak hava Bafra Brokolisini vurdu! Fiyatlar 25-30 lira bandında...
Bafra ilçesinde brokoli yetiştiren üreticiler hava sıcaklılıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle fiyatların bugünlerde 25 ile 30 lira bandında seyrettiğini söyledi.
Samsun’un Bafra ilçesinde erkenden sonbaharda eylül ayında ekimi yapılan ve şuan hasadı tamamlanarak tarladan toplanan brokoli hasadı devam ediyor. İç piyasanın yanı sıra ihracat amacıyla yurt dışına da gönderilen brokoli, bu sene 6 bin 500 dekar alanda toprakla buluşturuldu. Üretici, 13 bin ton rekolte beklentisiyle hasadına devam ediyor.
İnişli çıkışlı bir sezon yaşanıyor
Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, Bafra Ovası'nda normalinden 1 ay erken toprakla buluşturulan brokolinin ekim döneminin eylül ayı olduğunu belirten Aşçı, "Hava bu yıl çok sıcak gittiği için kışlık sebzelerde ve brokolide inişli çıkışlı bir sezon yaşanıyor. Brokoli fiyatları bugünlerde 25 ile 30 lira bandında gidiyor." dedi.
Yurt dışında pek çok ülkeye gönderiliyor
Brokolinin Türkiye geneline gönderildiğini dile getiren Aşçı, "İhracat olarak Rusya'ya ve Gürcistan'a gidiyor." diye konuştu.
Brokoli yetiştiricisi Recep Çabuk ise ekim ayında ektikleri brokolinin hasadına ocak ve şubat ayında başladıklarını anlattı.
Yeşilyazı Mahallesi’nde brokoli hasadı yaptıklarını söyleyen Sebze ve meyve ticaretiyle uğraşan Ramazan Güvercin, "Tarladan brokolileri alıp paketleyip Karadeniz sahili, İstanbul, Bursa, Ankara ve Erzurum'a gönderiyoruz. İhracat olarak Rusya ve Polonya gibi ülkelere çalışıyoruz.” diye konuştu.



