SEVEN; “ASOLAN MİLLETE HİZMET DEĞİL Mİ?”

SEVEN; “ASOLAN MİLLETE HİZMET DEĞİL Mİ?”
Çarşamba Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında yaşanan ve gündeme gelen olaylar sonrasında tepkiler çığ gibi artıyor.

Yaşanan olaylar sonrasında siyasi parti temsilcileri, gazetemize özel açıklamalar da bulunarak tepkilerini dile getirmeye devam ediyor.

Çarşamba Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında yaşanan ve gündeme gelen olaylar ile ilgili olarak Gazetemize özel açıklamalarda bulunan SP Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven, 31 Mart Mahalli İdareler Yerel seçim sonuçlarının bütün parti temsilcilerinin ders alması gereken bir sonuç ile neticelendiğini vurguladı.

Başkan Seven, AK Parti’nin Meclis Üyesi çoğunluğunu elinde bulundurmasının verdiği güç ile işleri kolaylaştırmaktan ziyade zorlaştırdığını ifade ederek, AK Parti grubunun takındığı tavır ve sergilediği tutumun kamuoyunda olumsuz karşılandığını ve tepkilere neden olduğunu belirtti.

Asolanın millete hizmet olduğunu belirten Seven, Çarşambalıların özgür iradesiyle ve tercihi ile seçilen Bağımsız Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın, Çarşamba’nın hayrına olacak işlerde yanında olduklarını dile getirdi.

‘AK PARTİ KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR’

Bağımsız başkanımız Hüseyin Dündar’ın meclis üyesi olmayışı, AK Parti’nin meclis üyesi çoğunluğunu elinde bulundurması işleyişi bir hayli karmaşık hale getirdi’ diyen SP Çarşamba İlçe Başkanı İbrahim Seven; “AK Parti cenahının meclis üyesi çoğunluğu ile sergilediği tutumla işleri kolaylaştırmaktan ziyade zorlaştırma niyetinde olduğunu canlı yayımlanan meclis toplantılarında hep beraber ibretle izliyoruz. AK Parti grubunun tutumu kamuoyunda olumsuz karşılanmakta ve tepki toplamakta. Belediye başkanı seçilmiş ve bütün sorumluluk nihayetinde ondaysa önü açılmalı ve yaptıkları mercek altına alınarak yine millet adına ince elenip sık dokunmalıdır. AK Parti kurumsal olarak genel manada ve bu şahsi tutumlarla da yerelde de kan kaybetmeye devam ediyor” dedi

‘HAFİFE ALINIP GEÇİŞTİRİLMEMELİ’

Bankamatik memurları meselesinin hafife alınıp geçiştirilmeyecek derece de önemli olduğunu söyleyen Başkan Seven; “Bankamatik memuru" meselesi çok önemlidir. Hafife alınıp geçiştirilmemelidir. Kamuda herkesin hakkı vardır. O hakkın muhafazası, takibi yerli yerinde kullanılmasının gözetilmesi de seçilen idareye aittir. Hani diyoruz ya hep; "Tüyü bitmemiş yetimin hakkı" o hakkın vebali seçilen idarededir. Böyle bir şey dillenmiş, ayyuka da çıkmışsa vebali mevcut idarededir, gereğini yapmak da sorumluluğu altındadır. Artık ne oldu, neler oldu millet bilemez. Millet adına sorumluluk makamları gereğini yapmalı. Hep olduğu gibi yapılan yana kâr kalmamalı. İnanıyoruz ki hukukçu kimliği de olan başkan bunu takip edecek ve "haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır" ilahi emrinin gereğini de yapacaktır” ifadelerini kullandı

‘SAADET PARTİSİ OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ’

Belediye Meclis toplantılarının canlı yayınlanmasıyla birlikte ilgiyle takip edildiğini de sözlerine ekleyen Seven; “Burada seçilmiş üyelerin davranışları, söylemleri, niyetlerini açık etmekte olup, hizmet Hakkın rızasına odaklı fiiliyatlar, tutumlar içerisinde olunmalı, seçilmiş insanların nahoş eylemlerden kaçınıp, örnek teşkil edecek olumlu, müspet, makul eylem ve söylemler içerisinde olmaları lazım gelir. Biz Saadet Partisi olarak hem mecliste grubu bulunan parti olarak hem de mevcut Samsun Milletvekilimiz ile üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Başkanımız ve belediye meclisimizin hayırlı işlerinde hep yanında olacağımızı da kamuoyu ile paylaşıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber