Siyasette AK sandıklarımız meğerse KARAYMIŞ öğreniyoruz

Erol ŞEKER

İnanın ne yazacağımızı şaşırdık kaldık. AK Partide sabaha bakan istifaları ile başladık. Güne ilk olarak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan akabinde İçişleri Bakanı Muammer Güler, akşama doğru olaylı şekilde Erdoğan Bayraktar ve son hamle İdris Naim Şahin...

Peşi peşine gelen istifa açıklamaları normal diye düşünülürken eski Bakan Erdoğan Bayraktar, ortalığı kastı kavurdu adeta. Bayraktar istifa açıklamasını yaparken yaptığı açıklamasının akabinde çok sürmedi eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin' de AK Partiden istifa ettiğini açıkladı.

Şok üstüne şook yaşayan AK Partilikler en fazla Bayraktar'ın istifası esnasında Başbakan Erdoğan'ın baslı yaptığını beyan ederek kendisinin de istifa etmesi gerekir sözleri siyasi arenayı tamamen karıştırdı. Başbakan İl Başkanları toplantısında konuştu ama Bayraktar'ın açıklamasına gazetemiz hazırlanırken hiç bir açıklamada bulunmaması detaylı bir açıklama yapacağını işaret etti.

Süreç ne olur?

Görünen o ki yine geçmiş siyasi yelpazeye doğru ülke hızla götürülüyor. Dolar, Euro ve altını olan yaşadı. Bir gecede yine yeni zenginlerimiz çoğalacak gibi. Bunların paralelinde Yargı ve Emniyet çevresi de çok çetrefilli hal aldı. Onların da sıkıntısı siyasetin içinde bir başka sıkıntı yaşanmasına neden oldu ve oluyor.

Yetmediiii...

İlçe belediye başkan adayları bu hafta sonuna kesin açıklanacaktı ama görünen o ki belki de yerel seçimler bir süre ertelenerek acil şekilde görün bu işler devam edecek gibiyse Başbakan Erdoğan Yerel, Genel ve hatta Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığı 2014 yılında halkın önüne getirirse hiç şaşırmayın.

Bu defa birileri DÜĞMEYE fena bastı. Bu iş sadece cemaat çevresi değil başbakanın dediği gibi çok derin. Oysa derinler sığlaştırıldı sanılıyordu. Ama Balyoz davası (ilk kez kaleme alıyorum mecburen) için yeniden yargılama müracaatı olması derinlerin el değiştirdiği ve o nedenle bu operasyon çerçevesinde AK Partiye de derin operasyon düzenlenildiği komplo olduğu iddiaları şaşkınlık ötesi işleri çıkartıyor. FB Başkanı Aziz Yıldırım bile dava yeniden görülmeli diyerek itiraz dosyası yolladı. Varın gerisini siz düşünün.

Yani yaşadığımız o baş döndürücü 10 yıllık iktidarın içinde ki bakan bile bu sözlerle istifa etmesi gerek diyorsa...

İş çığrından çıkmış demektir. Peki ne olacak?

Vallahi bu gidişat hiç iyi değil. Başbakan bu defa işi nasıl ONE MİNUTE olayı gibi çok zor çevireceği kesinleşiyor. Çünkü bu defa güvenilen en önemli isimler başbakana sataşarak ayrılıyor ve gerisinin gelmesi anlık olay. Allah TÜRK MİLLETİNİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN..

Ne diyelim ki toz duman içinden halk zarar görmeden çıksın da siyasetçi bol nasıl olsa onların eskileri gider yenileri nasıl olsa yeni yelpaze de çoktan yerini almıştırlar. Yani gelen gideni aratır misali giden de gelen de eskileri hep aratmaya devam edecek gibi görünüyor. Allah bahtımızı,, geleceğimizi hayırlı eylesin. Şimdi bir daha 10 yıl sonra gördük ki:

Siyasette AK sandıklarımız meğerse KARAYMIŞ öğreniyoruz.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.