SAMSUN UYUŞTURUCU ÜRETİM MERKEZİ OLDU

Samsun'da son yıllarda yapılan operasyonlarda çeşitli uyuşturucu madde artışı ile Samsun'un üretim merkezi haline getirildi bir kez daha ispatlanmış oldu.

Samsun’da uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda özellikle hint kenevirinin ele geçirilmesi dikkat çekti. 2012 ve 2013 yıllarında Van ve Diyarbakır’dan geldikleri öne sürülen eroinin İstanbul’a giderken Samsun’da yakalanması ile Samsun uyuşturucuda geçiş güzergahı olduğu belirtilmişti. Bir yıl içerisinde yaklaşık 333 kilo eroinin yakalanması ile uyuşturucuya büyük darbe vurmuştu. 2014 temmuz ayında uyuşturucu ile ilgili istatistikleri ortaya koyan Samsun’un önceki Valisi Hüseyin Aksoy, “Samsun’da 2010 ve 2014 yılları arasında 3 bin 53 uyuşturucu vakası meydana geldi. Aynı zaman diliminde altı bin 949 kişi yakalandı. Bunlarında 886’sı tutuklandı. En çok ele geçirilen uyuşturucu kubar esrar miktarı tam beş ton 806 kilo. 333 kilo eroinin yakalanması ise yol denetlemeleri ile sağlandı” demişti. Samsun’da yakalanan eroin miktarının artması ile yetkililer Samsun’un uyuşturucuda geçiş güzergahı olduğunu ifade ederken yakalanan hint keneviri miktarının ise bunun tam aksini söylüyor.

İŞTE 2012-2014 YILLARI ARASINDAKİ OPERASYONLAR

Çarşamba İlçesinde 2012 yılında Jandarma’nın yaptığı operasyonda 90 kilo kubar esrar maddesi ve 350 kök hint keneviri ele geçirildi. 8 Temmuz 2013 yılında Çarşamba ilçesi Çınarlık beldesinde düzenlenen operasyonda 640 kök Hint keneviri ve 35 kilo kubar esrar ele geçirildi. 3 Ağustos 2014’te Çarşamba İlçesi Karamustafalı Mahallesi'nde düzenlenen operasyonda 40 yaşındaki A.K.'ye ait tarlada yapılan aramada 670 kök dişi hint keneviri ile 14 kilo esrar bulundu.  16 Ağustos 2014’te Çarşamba ilçesi Akçaltı Mahallesi’nde İrfan U (62), Muzaffer U (67) ve Erdoğan U.’ya (45) ait ev ve tarlalara baskın düzenledi. Yapılan baskında ev ve tarlalarda 276 kök dişi Hint keneviri, 47 kilo kubar esrar ve 1 adet ruhsatsız tabanca ile birlikte 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Jandarma, yine aynı mahallede İsa B.’ye (53) ait ev ve tarlasında yaptığı tarlada ise 97 kök dişi Hint keneviri ve 4 kilo kubar esrar elde etti.  Çarşamba’nın yanı sıra Ayvacık İlçesinde de operasyon yapan jandarma ekipleri 22 ve 23 Ağustos 2014 tarihlerinde Ayvacık ilçesi Çökekli köyü Gökyar mevkisinde F.T., M.Y., M.T. ve H.H. isimli şahısların ev ve eklentileri ile bahçe, tarla ve ormanlık alan içerisinde geniş çaplı yapılan arama faaliyeti sonucu ormanlık alan içerisinde ekili vaziyette 45 bin 500 kök kenevir bitkisi, 2 bin 539 kg. kubar esrar maddesi ile 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. 30 Ağustos 2013’te ise Samsun İl Jandarma Komutanlığı ile Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ladik Jandarma Komando Bölüğü'nce yürütülen operasyonda bir ihbarı değerlendiren ekipler, Çökekli köyünde A.H, T.H, F.A, N.K. ve A.K'ya ait ev ve bu evlerin eklentileri ile tarla ve ormanlık alanlarda arama yaptı. Aramada 663 kilo 800 gram kubar esrar, bin 865 kök Hint keneviri ile 800 gram kenevir tohumu bulundu.

DÜZ VE AÇIK ARAZİ DE BİLE EKİM YAPILIYOR

Ağırlıklı olarak Çarşamba ve Ayvacık İlçeleri haricinde Dikbıyık, Salıpazarı, Terme ilçelerinde yakalanan binlerce kök hint keneviri ile yüzlerce kilo kubar esrarın yanı sıra, Havza ilçesinde yapılan operasyon ile esrarda üretim merkezi haline geldiğimizi gösterdi. Önceki gün Havza İlçesinde yapılan kenevir operasyonunda da 4 ayrı tarlada 55 dönüm araziye ekili yaklaşık 1,5 milyon kök Hint keneviri belirledi. Tarla sahibi İ.E'nin evinde yapılan aramada ise 1 tabanca ele geçirildi. Yakalanan esrarın yeni ekildiği kaydedilirken düz ve açık arazide ekimi ise kafalarda soru işareti bıraktı. Olayla ilgili Diyarbakır bağlantısı olduğu belirtilen kenevir ekimi ile ilgili 18 yaşındaki bir gencin yakalanması da dikkat çekti. Ayrıca operasyona Jandarma'nın yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığının da katılması uyuşturucunun denizden sevkiyatının yapıldığı iddialarını da ortaya koyduğu ifade edildi.

Kaynak: gazetegerçek

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri