MEM ve HEM'den Diyaliz Hastalarına Okuma –Yazma Kursu

Çarşamba İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezinde tedavi gören 6 hastaya okuma- yazma kursu açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü okuma- yazma kursu gören Diyaliz hastaları ile sohbet ederek kurslar hakkında bilgi aldı. Aktaş ziyarette kurs gören kursiyerlerle  bir süre konuştuktan sonra yaptığı açıklamasında, Çarşamba Devlet Hastanemiz diyaliz ünitesinde tedavi gören hastalarımızdan okuma –yazma bilmeyenler için Çarşamba Halk eğitim merkezi ile işbirliği yapılarak okuma-yazma kursu açılmıştır. Şimdilik diyaliz hastalarımızdan 6 hastamıza okuma- yazma kursu verilmektedir. Hastalar diyalizde ki tedavileri süresince okuma-yazma öğrenecek vakitlerini keyifli ve faydalı bir şekilde geçirme fırsatı bulmuşlardır şeklinde konuştu.

Aktaş, Kursta emeği geçen Çarşamba Halk Eğitim müdürü Seyit Özgürel’e, HEM Müdür Yardımcısı Recep Gökyere, Gönüllü olarak okuma- yazma kursu için eğitim veren Öğretmenler Rahim Aydın, Hacı Poyraz ve Mustafa Güven Altun’a, Hastane Müdür Yardımcı Mete Temiz’e diyaliz ünitesi çalışanlarına proje öncelik eden Sosyal Hizmet Uzmanı Yıldız Demirdağ ve stajyer öğrenci Seda Keleş’e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandı.

Diyaliz merkezinde tedavi gördüğü esnada Okuma- Yazma Kursu da alan Kızılot Köyünden 77 yaşında ki kursiyer Nine, "Kızılot Köyünden gelerek diyalizde tedavi görüyorum. Ama çok yaşlıyım. Okuma- yazma kursu çok güzel ama çok yaşlıyım ve ağır hastayım. Bu nedenle hem anlamakta zorlanıyorum hem de aklımda öğrendiklerimi tutamıyorum. Ama yine de kurs çok güzel öğrenmek için çalışacağım" dedi. Okuma- Yazma kursu Haziran ayına kadar devam edecek ve kurs sonunda başarılı olan 6 kursiyere sertifikaları verilecek.

HABER-FOTO : Sezer ÇOBAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çarşamba Haber Haberleri