Kıskanmadım dersem yalan olur...

Erol ŞEKER

 

Bu gün ne siyaset, ne Belediye Meclis Üyeleri, ne kim veya kimler aday adayı olacak hiç birinden dem vurmayacağım. Bu gün birazcık Basın konusunu hele de yerel basın konusunu gündeme getirmek istiyorum.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Terme' de yayımlanan BİLGİ Gazetesinin uzun uğraşlar sonrasında çıkarttıkları BİLGİ PINARI  dergisinin ilk sayısı olması nedeni ile düzenledikleri toplantıya iştirak ettik. Bilgi Gazetesinin sahibi aslında merhum Eyüp Şentürk idi. Rahmetli Eyüp Şentürk'ü kalp krizi sonrasında kaybedince, bu gazete kapanır gözüyle bakanlar, aradan geçen bunca zaman sonrasında eşi Dilek Şentürk'ün eşine olan sevgi ve bağı o kadar güçlü imiş ki o eşinden aldığı GAZETECİLİK bayrağını yere düşürmeden devam ettirdi. Hem de bayan olmasına rağmen hemen herkesi imrendirecek şekilde.

Kimse Dilek Hanımın bunu başaracağına inanmıyordu. O bu işi bir adım daha ileri götürdü ve zor olanı başardı. Gazete yanında DERGİ... Düzenlenen etkinlikte bilgi pınarı verdiği dergilerinin ilk sayıları öncesinde ki çalışmalarını gösteren bir slayt hazırlamışlar mükemmel. Yerelde olsa bu işin amatörü bile olsa yine de harika bir slayt.

İnanın bir ara kıskanmadım değil. Neden mi?

Çarşamba'da biz 8 yılı doldurmak üzereyiz, Terme' de Bilgi Gazetesi 10. yılını doldurdu yanılmıyorsam.

Gazeteciliği gazetecilik gibi yaparak hem de... Ama kıskançlığım dergi çıkartamamak değil. Terme yerel yöneticilerinin ve esnaflarının BİLGİ GAZETESİ'ne olan sevgi ve güvenleri ile bağlarına oldu. Törene İlçe Kaymakamından alın Milli Eğitim Müdürü, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve STK'lar ile birlikte gönülden seven dostları bir araya geldi. Çalışanları ile yaptıkları kahvaltılar, iş yaparken düzenledikleri eğlenceler, ilçeden gelen destek, Belediye Başkanı Ahmet Yirbeşoğlu'nun eşini de alarak törene gelmesi. Artık gerisini saymaya gerek yok sanırım. 

Çarşamba'ya bakacak olursak: bizimkilere elin gazetesi daha tatlı geliyor. Varsa yoksa Samsun ve ulusal dediğimiz yaygın basın hep önümüze atılıyor. Kardeşim bu yerel gazete ve kendi imkanları ile ilçe esnafı ve halkının destekleri ile çıkıyor. Yani Gazete çalışanları ile ilçe halkının bütünleşmesi ile bu işler oluyor.  Bizimkiler ne zaman sıkışsa HABER EXPRES GAZETESİ gündeme geliyor, hatırlanılıyor. Sonra, sonrası malum unutulanlar, kötüler listesinde ilk sıradayız.

Elbette ki bizi sevip yıllardır bizi destekleyen tüm abone ve dostlarımıza teşekkür ediyorum. Ama Çarşamba Köyleri ile birlikte 1340 bin nüfusa sahip bir ilçe. Çoğu İlden büyük bir ilçe konumundayız ama beyinlerimiz, davranışlarımız hala... İnsanlar genelde dostlarına sarılır, bildiği sevgi gördüğü yerden ayrılmaz. Bizimkiler hiç dünya yüzü görmemiş gibi ama işine geldiği vakit Samsun ve diğer yaygın basına koşarlar. Oysa elinizin altında böylesi güzel bir gazete var neden sahip çıkmazsınız.

İşte bunları görünce TERME BİLGİ GAZETESİNİ kıskandım. Demek ki şehir kendi içinde barışık olmalı. İnanıyor ve diliyorum ki en kısa sürede bunu da başaracağız. Dergi bizde deneyelim mi diye soruyorum bazen kendi kendime. 

Ama Çarşamba'yı görünce vazgeçiyorum. Bakalım bize destek verecek işadamlarımız, siyasetçilerimiz, STK'larımız ve halkımız olacak mı?. Ona göre gelecek günlerde rotamızı belirleyeceğiz. Şimdilik destek veren dostlarımıza ve abonelerimize sonsuz teşekkür ediyor bilgi pınarı dergisi ve çalışanlarına başarılar diliyor tebrik ediyorum.

Mutlu ve(sağ)_lıcakla kalın...

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.