Kime yancı, kim doğru konuşuyor.

Erol ŞEKER

Bu gün gazetemizde farklı farklı güzel haberler var. En azından üzüntü verici trafik kazasında hayatını kaybetti haberi yok. Sevindirici haberler ve siyasette herkesin birbirine salvoları mevcut.

Siyaset gündeminde MHP, CHP'ye AK Partili Bakan düzeyinde salvolar yer alırken tam tersine CHP, MHP ve AK Partiyi, MHP ise CHP ve AK Partiyi halkı kandırdığı ve birlikte hareket ettiklerini iddia edip duruyorlar. Halkta durup düşünüyor.

Hangisi kime yancılık yapıyor, hangisi doğru konuşuyor.

AK Parti de Başbakan Erdoğan farkı ile diğer siyasi partilere göre burun farkı ile değil açık ara hala önde götürüyor işlerini. En azından böyle görünüyor halk net konuşmadığı için algı bu. Ama yaklaşan yerel seçimler öncesinde partiler içinde kızılca kıyametler kopsa da kimse renk vermiyor.

AK Parti de mesela Çarşamba Belediye Başkan adayı kim olacak, olmalı?

Yok İlçe Başkanı Mehmet köse istifa edip başkanlığa aday olacak mı, ne zaman istifa edecek? soruları gündemde ki yerini korurken, CHP Belediye Başkan adayını zaten açıkladı ve Sinan Yaşar ile yola devam edeceğiz. Mutlak CHP li Belediyeyi Çarşamba kazanacak diyor.

MHP' de belediye başkan adayı için görünürde hiç mi hiç acele etmiyor. Her zaman ilk önce adayını açıklayan MHP de bu bekleyiş çoğu partilileri kızdırırken, muhalefet ve iktidar partilerinde ise düşüncelere neden oluyor.

MHP'lilerin başkan adayı çıkartamayacaklarına veya çıkartsalar da doğru dürüst bir isim bulamayacaklarına inananlar çoğunlukta yer alırken AK Parti özellikle Çarşamba' da MHP'nin Belediye Başkan adayının kim olacağını merakla bekliyor.

Ama MHP bu defa sağ gösterip sol vuracağız diyor. Yani Sosyal demokrat bir aday değil de hedefi 12 den vuracaklarını iddia ediyorlar. MHP de gündem de dolaşan isimler çoğunlukta yer alırken son gelen kuşlarımız bize adının çok gizli tutulan bir isimle görüşmelerin sürdüğü ve onunla yarışa AK Parti adayı belli olduktan sonra adaylarını açıklayarak yola çıkacaklarını belirtiyorlar.

Bu noktada merak edilen iki konu kalıyor.

AK Parti de Başkan Dündar'la yola devam mı denilecek yoksa değiştirilerek farklı bir isim mi olacak?. Saadet Partisi kimi aday gösterecek. Saadette gösterilecek aday belki de yıllar sonra AK Parti oylarını bölmeye endeksli ve güçlü bir isim olabilir. Bunun çekinceleri de yok değil.

Geriye kalan CHP ile MHP adayları oyları parçalar, AK Parti rahat kazanır.Şimdilik bekleyip önümüzde ki günlerde olacakları izlemek kalıyor bizlere. Bu gün yayınladığımız haberi okursanız size genel ve geniş bir haber, bilgi verecektir.

Geriye kalanını zamanla aktaracağız.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.