Kılıçdaroğlu: 'İhsanoğlu, Müslüman kanının akmasını durduracaktır'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de ilk defa 14 siyasi partinin bir cumhurbaşkanı adayını desteklediğini söyleyerek bunun önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Eskişehir Odunpazarı Meydanı'nda cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında düzenlenen mitinge katılan ve Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların sandığa giderken 3 kez düşünmesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünde "Sandığa giderken, 3 kez düşünün. Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı, cumhurbaşkanı koltuğuna oturacak olanın nitelikleri neler olmalı. Çocuklarımıza güzel bir ülke bırakacaksa bunu düşünmeliyiz. Cumhurbaşkanı tarafsız olması gerekir. Hiçbir siyasi partinin üyesi olmaması gerekir. Bütün yurttaşlara eşit olması lazım. Bütün siyasi partilere eşit olması lazım. Bunun adı Ekmeleddin İhsanoğludur. Hiçbir siyasi partinin üyesi değildir. 14 siyasi parti onu destekliyor. Bu çok önemli bir gelişmedir.”

“CUMHURBAŞKANI DOĞU’DA BATI’DA İTİBARI OLMASI GEREKİR”

Seçilecek olan cumhurbaşkanının sözünün ağırlığı olması gerektiğine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayının itibarlı birisi olması lazım. Hem doğuda, hem de batıda itibarlı olması lazım. Cumhurbaşkanı adayı itibarlı olacak ki konuştuğunun ağırlığı olsun. İhsanoğlu'nun bir ağırlığı var. Bakınız Suriye’de kan gövdeyi götürüyor. Irak’ta kan gövdeyi götürüyor. Müslümanlar birbirini öldürüyor. Birisi Allah Allah diye saldırıyor, diğeri de Allah Allah diye saldırıyor. Ellerine silahı Recep Tayyip Erdoğan veriyor. Bunu herkesin bilmesini isterim. Diyor ki, ‘biz silahları Türkmenleri gönderiyoruz.’ Türkmenlere gönderiyorsa, Türkmenler neden kaçıyor. Hiç birinin elinde silah yok. El kaide ve IŞİD’e gönderdi. Besledin kargayı oydun gözünü” dedi.

“EKMELEDDİN İHSANOĞLU MÜSLÜMAN KANININ AKMASINI DURDURACAKTIR”

IŞİD tarafından rehin alınan 49 dışişleri görevlisi hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayı olacak birisi o ülkede başbakan iken, onun 49 görevlisi dışişleri elemanları rehin tutulurken nasıl meydana çıkıyor. Sen ilk önce oraya git vatandaşı kurtar. Onun Başbakanlığı döneminde Musul konsolosluğu önünde bulunan Türk bayrağı indirildi. Doğu Anadolu’da da bayrağımız indirildi. Cumhurbaşkanı seçeceğiniz kişi Türk bayrağını temsil edecek. Onun için bilgili, ahlaklı, deneyimli ve iyi bir yönetici olması gerek. İhsanoğlu iyi bir yönetici mi? 57 İslam ülkesini yönetti. Filistin’deki iç kavgayı engellediği için Kudüs’te kendisine Kudüs Nişan ödülü verildi. Orta Doğu üzerinde akan kanın durması lazım. Onun için sözünün dinlenmesi gereken biri vardır. O kişi Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Seçildiği gün göreceksiniz. Orta Doğu’ya el atacaktır. Müslüman kanını akıtmayacaktır. Barışı ve huzuru getirecektir. Ben buna yürekten inanıyorum. Bakınızı kan gövdeyi götürüyor. Bir ülke gelip aracı olun demiyor. Oysaki önceden Orta Doğu’da bir olay olduğunda arabuluculuk için Türkiye’ye gelinirdi. Şimdi ise Mısır’a gidiliyor. Camiler bombalanıyor, sözde Müslüman geçiniyor ya, tık yok. Hazreti Yunus’un Türbesi bombalandı, gene tık yok. İstanbul’da Caferi yurttaşların gittiği camii kundaklandı. Kur'an-ı Kerim yakıldı. Ama gene tık yok. Çünkü dindar değil, din tüccarı” şeklinde konuştu.

“KİMİN ARTISI VARSA BU HALK ONUN YANINDA OLACAK”

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“İhsanoğlu 5 dili anadili gibi biliyor dedik. Yabancı devlet adamları ile bir araya geldiğinde gerektiğin de konuşacak. Beyefendi diyor ki, ‘biz tercüman mı seçiyoruz.’ Kendisinde yok ya, dil yok ya garibanda. Kimin artısı varsa bu halk onun yanında olacak. Bir de kendi kendine imam bulmuş. Milletin adamı diyor. Milletin anasına küfreden adam kimin yanında. Onunla sahneye çıkıyor mu? Acaba dönüp ona ‘arkadaş sen milletin anasına küfrettiğin bari benim yanımda durma’ diyor mu? Sandığa giderken iyi karar vereceğiz. Bir kez gidiyoruz. Helale mi ortak olacaksın, harama mı ortak olacaksın? Arkasında hiçbir leke olmayan bir dürüst insan İhsanoğlu ortada duruyor. Harama ortak olacaksan Erdoğan orada, ona oyunu ver. Çocuğunu bile rüşvete ortak ede birisinden bu ülkeye hayır gelmez.”

“SON ZAMANLARDA MİLLİYETÇİLİĞE OYNAMAYA BAŞLADI”

Başbakanın ‘Milliyetçiliği ayaklar altına aldık’ sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Son zamanlarda milliyetçiliğe oynamaya başladı. Bunun zamanında Irak’ta askerimizin başına çuval geçirildi mi? Ses çıkarılmadı. Askerinin başına çuval geçirilirken, buna ses çıkarmayan bir adam Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmamalıdır. Benim ağrıma gidiyor. Bu topraklar gerçekten bereketli topraklar. Bu topraklarda Mevlanalar, Dadaloğlu, Nasrettin Hoca, Aşılar ve Nice bilge insanlar yetişti. Gelin bu topraklar için barışı, huzuru, kardeşliği ekelim. Barışı sadece kendi toprağımızda değil, Orta Doğu’da ekelim. Gelin ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçelim” diye konuştu.

“ DAHA GÜZEL BİR TATİL YAPMAK İÇİN OYUNUZU KULLANIN”

Tatilde olan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Tatilde olanlar var. Tatilinizi yapın. İmkanı olan güzel bir yerde tatil yapar. Bundan sonraki yaşamınızda daha güzel bir tatil yapmak istiyorsanız, oyunuzu kullanacaksınız. Cumhurbaşkanı olacak kişinin cumhuriyetin değerlerine sahip çıkması gerek. Yani Mustafa Kemal’in değerlerine sahip çıkması lazım. Cumhuriyetin değerleri ile barışı olmayan birinin cumhurbaşkanlığı koltuğunda işi yoktur. Bu ülkeyi kimse bize altın tabak içinde vermedi. Babalarımız ve dedelerimiz kan ve gözyaşı içinde bu ülkeyi kurdu. Cumhuriyeti kurdular. 200 yıllık bir parlamenter rejimimiz var. Şimdi gelmiş ‘ben seçileceğim, ben başkan olacağım’ diyor. Bu rejimin adı ‘Dikta rejimidir.’ Bu seçim çok önemlidir. Ya demokrasiyi, ya diktatörlüğü seçeceğiz. Demokrasiyi seçmek istiyorsanız Ekmeleddin ihsanoğlu var. Darbe olsun, demokrasi diyorsanız Recep Tayyip Erdoğan’ı seçin” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri