Kaymakam Yıldız’dan TEOG’da ki başarılı okullara plaket

Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, hafta sonu yapılacak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı öncesi, bir önceki sınavda başarılı olan okulların yöneticilerine plaket takdim etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen TEOG sınavında başarı yakalayan okulların yöneticilerine Kaymakam Yıldız plaket takdim etti. İlçe Kaymakamı Caner Yıldız makamında ağırladığı öğretmenlere sağlanan başarıdan dolayı teşekkür ederek, “ İlçemiz hem nitelik hem nicelik olarak iyi bir durumda yol alıyor. Yeni spor salonlarımızın, yeni binalarımızın, yeni yurtlarımızın inşaatları devam ediyor. Fiziki şartların dışında, iyi binaların içerisinde kaliteli, iyi eğitim verilmesi lazım. Çağa uygun, ileriye yönelik hedeflerimize uygun eğitimlerin verilmesi gerekiyor. Bu açıdan da gerek Milli Eğitim Müdürü gerek diğer arkadaşlarımızın da önderliğinde Çarşamba`da güzel sonuçlar almaya başladık. Özellikle bugünkü belgelerimizin amacı da geçen sene, 2014-2015 eğitim öğretim yılında TEOG sınavlarından ilçemiz güzel bir başarı elde etti. Başarı oranını en fazla artıran ilk 5 okulun yöneticileri buradalar. Onlara başarı belgesi takdim edeceğiz. Ben hem öğrencilerimizi hem öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı


Hafta sonu yapılacak TEOG sınavı öncesi değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Yıldız, “Bu hafta sonu itibariyle de 2256 tane öğrencimiz TEOG sınavına girecek. Biz bu sene de güzel bir başarı bekliyoruz. Geçen seneki puandan daha yüksek puanı hedefledik. Arkadaşlar da canla başla çalışıyorlar. Tabi başarıda TEOG yada YGS tek başına ölçü değildir. Ama ölçülebilir niteliği ön plana çıktığı için bunu ön plana alıyoruz. Ama nitelik olarak da eğitimimiz gayet iyi gidiyor. Şimdi bizim özellikle önem verdiğimiz bir konumuz var. Biliyorsunuz bilgisayar programcılığı, yazılımı ve siber güvenlik açısından Çarşamba olarak Türkiye de söz sahibi olmak istiyoruz hatta Dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. Bu sadece bizim ilçemizi ilgilendiren bir konu değil. Ülkemizi ve ülke güvenliğini ilgilendiren bir konu. Bununla ilgili geçen hafta içerisinde bir çalışma başlatmıştık. 41 öğrencimizle meslek yüksekokul koordinatörlüğünde bu iş başladı. Bunun için ben bütün arkadaşlarımızdan, milli eğitimdeki öncü arkadaşlarımızdan okullarında da bilgisayar programcılığı ve yazılımı konusunda kurslar açmalarını istiyorum. Zaten hepimizin bilgisayar sınıfları var. Yeteri kadar alt yapımız var. Bizim bunu yazılım ve programa, siber güvenliğe dönüştürmemiz lazım. Bu açıda da söz sahibi olacağımıza inanıyorum.”   dedi.

Plaket takdimine başarı sağlayan okul idarecilerinin yanı sıra Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir’de katıldı.
 

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çarşamba Haber Haberleri