İnce: 'Benimki bir başkaldırmadır'

CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, adaylığının bir başkaldırı olduğunu belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, adaylığının bir başkaldırı olduğunu belirterek, "Ben demokrat bir CHP istiyorum, özgür bir CHP istiyorum. Konuşan solcu, devrimci bir CHP istiyorum. Bunları el birliği ile yapacağız. Hiç birinizin kuşkusu olmasın" dedi.

Karadeniz gezisi çerçevesinde Trabzon İl Başkanlığı’nı ziyaret eden İl Başkanı Yavuz Karan’la birlikte basın mensuplarının karşısına geçti. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısı sırasında, İnce’yi göremeyen partililer basın mensuplarına sitem ederek diz çökmelerini istedi. Bunun üzerine İnce, basının diz çökmesine karşı olduğunu kaydederek "Arkadaşlar ben basına konuşuyorum size değil. Basını çöktürmeyin basın diz çökmesin. basın ayakta dursun. Basın diz çökerse memleket biter. Basın diz çökmesin. Biz zaten diz çökmesin diye uğraşıyoruz” diye konuştu.

“Bu onurlu ve zor ve büyük yürüyüşe çıkarken yanımda Trabzonlular’ın olduğunu görüyorum, bunun farkındayım, sorumluluğun farkındayım" diyen İnce "Bizim derdimiz ülkenin bu karanlık gidişatından kurtulmak, CHP’yi umut yapmak. Bütün koşullar uygun. Dış politika yerlerde sürünüyor sıfır komşu kalmış. İnsanlarımız rehin, çocuklarımız işsiz, öğretmenlerimiz atanamıyor, evlatlarımız zorla okullara yerleştiriliyor. Tarım gitmiş 20 milyar dolarlık ithalat var, hayvan üreticisi mahvolmuş, emekli geçinemiyor, böyle bir durumda sosyal demokratların iktidara gelmesi için her şey uygunken, CHP umut olamıyor, ışık olamıyor. Çünkü CHP’nin el freni çekilmiş. Ben bu CHP’nin el frenini indirmeye talibim. CHP’yi Türkiye’de umut yapmaya talibim. Efendim Türkiye’de insanlar sağcı imiş, yüzde 30 muş solun oyu, işte CHP’de 25 alıyormuşuz, daha neyimize yetmiyormuş bu bir başarıymış. Ben böyle bir başarıyı kabul etmiyorum. Benim hedefim Ecevit’in yüzde 42’sidir. Bunu alacağız. CHP’nin de Trabzon’un da o şanlı günlerimize geri döndüreceğim. Burası CHP kalesiydi, ben bir milletvekiline razı değilim, tıpkı eski günlerdeki gibi, CHP’nin yüzde 42’lerde olduğu gibi CHP’nin kalesi olan Trabzon’u yeniden ayağa kaldıracağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri