El vicdan be Öğretmen!..

Erol ŞEKER

Ülke gündeminde ki bombaların patlaması yetmedi olsa gerek ki, Şimdi de eğitim camiasının bombası patladı.

Evet bu Öğretmenin yıllar önce ki Gazetemize yaptığı ithamlarını hatırlayınca şaşırdım dersem yalan olur.

Bu Öğretmen çocuklarımızın hem de bizim en kutsalımız olan DİN DERSİ ne giriyor. Kendisini bir kenara bırakalım ailesinde çok mert ve dürüst kişilerle de dostum. Hiç pişman değilim. Lakin bu Öğretmeni artık birisi durdurmalı. Aksi takdirde Kayseri'de ki gibi bir facia artık Çarşamba eğitiminin kapısında...

Biz uyaralım.

Konu ne, bu Öğretmen kim derseniz; Dursun Özkan...

Bir Din Dersi Öğretmeni geçmişte Haber Expres Gazetesi sahibini "Manukyan' a, gazete bürosunu ise işletmesine benzetmişti. Bu nedenle bu din dersi öğretmeninin terbiye ve namus duygusu olmadığına inanan biriyim. Hakkında İlçe Milli Eğitime ve Savcılığa soruşturma açılması ve cezalandırılması için suç duyurusunda bulundum ancak, adamın arkası sanırım öylesine sağlam ki hem Milli Eğitimden yırttı, hem de adliye koridorlarından...

Sonrası daha da felaket. Özellikle bir siyasi parti dışında ki öğretmen ve yöneticilere öylesine takmış ki sormayın gitsin. Bir kaşık suda boğsa sulh olmaz.

Bu adamın arkasında biri mi, birileri mi var bilinmez ama pervasızlıkta ve provokatörlükte  sınır tanımıyor.

Türkiye gündeminde Öğretmenlerin öğrencilerine taciz olayları ve intiharları gündem de iken,

Bu Öğretmen, din dersi öğretmeni olduğunu unutup, yönetici ve meslektaşları hakkında olmadık ithamlarda bulunmuş. El vicdan be hoca....

Öğretmen demeye dilim, yazmaya parmaklarım gitmiyor ama...

Sonuçta hala o Milli Eğitimin DİN Öğretmeni. Çocukları Dindar yetiştirecek mükemmel bir meslek...

Ama o ne yapıyor nefsi ile veya birilerinin nefsine çanak tutuyor. Her defasında zararı kendi görüyor ama nedense durulmuyor. Birileri mi durdurmuyor bu Öğretmeni...

Bu defa da legal bir kurum olan Ülkü Ocaklarını hedef almış. Milli Eğitimi aştın be mübarek taa oralarla derdin ne? Bunu Milli Eğitim hiç sormaz mı?. Ülkü Ocakları legal kuruluşuz, ne demek istiyorsun. Biz terörist mi yetiştiriyoruz derse ne yapacaksın?  Ya da Milli Görüş, Anadolu Gençlik gibi kuruluşlar hesap sorarsa ne olacak?

Yetmemiş dönüp TÜRKAV Çarşamba Şube Başkanı ve Gökçeçakmak İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı Bekir Özçelik'i hedef almış. İkisi de babamın oğlu değil.

Özkan absürt paylaşımın da demiş ki; Öğrencim dedi ki, "Bekir hoca çocukları Ülkü ocaklarına zorla götürüp başka(!) eğitim verdiriyor ve sonra da Devlet büyüklerine hakaret ettiriyor. Hatta o istesin adam öldürürüm" demiş.

Öğretmen de bunu fırsat bilip sosyal paylaşım hesabından patlatmış aklı sıra. Üstüne Öğrencinin davranış bozukluğu içinde olduğunu da iddia etmesi şaşılacak olay.

Sen Öğretmensen Okul idaresi ile konuyu neden çözüme kavuşturmazsın.

Kısacası;

Din Dersi Hocası Özkan, sert kayaya çarptı. Bekir Özçelik'i tanırım, milliyetçi, ülkücüdür ama öğrencileri  zorla ülkü ocaklarına götürecek kadar basiretsiz veya onları yönlendirecek kadar milli eğitim düşmanı hiç olmadı.

Kendi iki çocuğum da onun ellerinde yetişti. Onun dik adam olduğunu, hiç bir şeyden çekinmediğini en iyi bilenlerdenim. Ama benim hiç bir çocuğum Ülkü Ocaklarının kapısından bile girmedi.

Birine Dinsiz diyen önce kendi dinine bakacak. Din hocası İslamın hoş görüsünü öğrenciye aşılamak zorundadır. Kavgayı, dinsizliği, kaosu değil.

Hele hele karalama, iftira ve dedikodu gibi dine uymayan işleri yapması daha da vahim. Biz böylesi Din Dersi Öğretmenine mi çocuklarımızı teslim ediyoruz.

Geçmişine iyi bakınca, hayret etmemek, şaşırmamak elde değil.

 

 Sanırım rotasyon uygulayan Milli Eğitim onu bıraksın da bazı Öğretmenlerine psikolojik tedavi desteği yapsın. Yetmesi ise böylesi tipler için görev yapamaz raporunu verip yollasın.

Milli Eğitim bunları yapmadıkça daha çok Kayseri'de ki ana kuzusu gibi öğrencilerimize tacizler, ve akabinde intiharlar veya olmadı, Duymadık sanmasın sevgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba Milli Eğitim için de pislikleri, olaylar artacaktır. Duyarlılık ve net duruş şart.

Bu Öğretmen size bile vakti zamanın da yazmadı mı? Daha ne duruyorsunuz çözemedim. Kimden çekiniliyor?

Milli Eğitimin hedefi ve amacı nedir? Gelecek kuşaklara pırıl pırıl, bilgili, kültürlü nesil yetiştirmekse, bu tip öğretmenleri içinden temizlemeli ki, eğitim de namus, intihar ve pislik kalmasın. Daha ne diyelim ki;

Milli Eğitim kendini en kısa sürede temizlemeli ki; eğitim de kalite yükselsin.Yoksa Dursun Özkan tipi öğretmenlerle bitik bir nesil yetiştiririz ki bu da ne Milli Eğitim Bakanlığımıza ne de TÜRKİYE CUMHURİYETİNE hiç yakışmaz. Kimse de yakıştıramaz. Artık birileri ayağa kalkıp bu adama "DUR" demelidir?  Bekliyorum efendim...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.