Çarşamba spor’da başkan belli gibi

Geçtiğimiz hafta ani bir kararla İşlerinin yoğunluğundan kaynaklı Çarşamba spor başkanlığı görevin den istifa ettiğini açıklayan Başkan Çelebi’nin yerine isim belli oldu gibi. Muhtemel Başkan adayı kongre kararı alındığı takdirde başkan adaylığını açıklay

2012-2013 yıllarında aktif Çarşamba spor yöneticiliği ve akabinde 2013-2014 sezonunda da Çarşamba spor Başkanlığı görevini üstlenmişti. Başkan Şeref Çelebi ile geçen yıl uzun süre şampiyonluk umudu ile yapılan mücadele sezon sonunda önümüzde ki sezona bırakılmak zorunda kalmıştı. Geçtiğimiz hafta ani bir kararla başkanlığı bıraktığını başkan Şeref Çelebinin açıklaması ile gözler yeni başkan adayı kim olacak sorusuna ve isme yöneltildi.

Geçen bir hafta içinde Eski Başkan Şeref Çelebi kendi yönetim kurulu içinde bazı isimlere başkanlık için görüşmelerde bulunduğu ancak hiç kimsenin bu göreve talip olmadığı öğrenildi. Başkan adaylığı götürüldüğü iddia edilen isimler arasında Belediye Meclis Üyesi Anıl Seyfi Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, Muhtar ve işadamı Kerim Gülçatı gibi simlerin yanı sıra ismi sır gibi saklanan başka isimler bulunuyor.

Yönetim kurulu içinde bu çalışmalar sürerken yönetim dışından da başkan adayı isimleri aranmaya başladığı öğrenildi. Mevcut yönetim ve muhalefet kanat olarak adlandırılan isimlerin öncülüğünde başlatılan çalışmalarda bazı isimlere başkanlık teklifi ve görüşmeleri yapıldığı belirtiliyor. Bu arada teklif götürülen çoğu ismin kongre sürecinin başlatılmasını ve ona göre kararın verilebileceğini dile getirdikleri iddia edildi.

Eski Başkan Şeref Çelebi ise kesin bir isim belli olmadan kongre sürecini başlatmak istemediği bir ismin kesinleşmesi ile birlikte kongre kararı alacağı iddia edilmeye başladığı bu günlerde sürpriz bir isim Çarşamba spor Başkanlığına geleceği konuşulmaya başladı. İlçede hemen herkesimin tanıdığı ve sevdiği isim olan iş adamına mevcut yönetim ve ilçenin ileri gelenlerinden teliflerin götürüldüğü öğrenildi.

En son Çarşamba spor Başkanlığı teklifi götürülen işadamı Cemalettin Durmuş. Çarşambalılar Ses Turizm ve METRO Çarşamba Otogar İşletmecisi işadamı Cemalettin Durmuş’ a gelen bilgilere göre mevcut yönetim içinden olsun, dışarıdan olsun yoğun şekilde başkanlık teklifleri ve ısrarı yapıldığı ve adaylık için yeşil ışık yaktığı belirtildi. Yapılan tüm görüşmelerde tüm isimlerin kongre isteği nedeni ile eski başkan Çelebi takımın söz verenlerin son anda sözünden vazgeçebileceği düşüncesi ile kongreye sıcak bakmadığı iddia ediliyor. Yine Başkan Çelebi’nin Çarşamba spor takımının Fatsa, Bafra spor gibi sahipsiz bırakılarak kayyuma kalmasını istemediği için kongre sürecini başlatmak için acele etmediği öğrenildi.

Çarşamba spor takımının kayyuma kalmayacağın, yöneticilerin ve ilçenin ileri gelen iş adamları ve siyasetçilerinin yoğun şekilde başkanlık teklifinde ısrarcı olduklarını dile getiren İş adamı Cemalettin Durmuş, “Kimse korkup telaşlanmasın. Çarşamba ilçesi ve dolayısı ile Çarşamba spor çok büyük bir takım. Bu takım geçmişte de kayyuma bırakılmadı bundan sonrada bırakılmaz. Mutlaka sahip çıkan olur. Yoğun başkanlık ısrarları nedeni ile önümüzde ki süreci izliyorum. Gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz. Vakti ve zamanı geldiğinde mutlaka bir başkan adayı çıkar” şeklinde konuşarak adaylık için yeşil ışık yaktığı ve kapıyı kapatmadığı öğrenildi.

HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çarşamba Haber Haberleri