Çarşamba spor sezonu mağlubiyetle 3. kapattı

Süper Amatör Bölgesel Ligi (BAL) 4. grupta mücadele eden Çarşambaspor lige 3-0 mağlubiyetle sezonu tamamladı ve ligi 3. Lükle bitirdi. Umutlar gelecek yıla kaldı.

Çarşamba spor sezonu mağlubiyetle 3. kapattı

Süper Amatör Bölgesel Ligi (BAL) 4. grupta mücadele eden Çarşambaspor lige 3-0 mağlubiyetle sezonu tamamladı ve ligi 3. Lükle bitirdi. Umutlar gelecek yıla kaldı.

Bölgesel Amatör Lig 4 grupta lige şampiyonluk parolası ve hedefi yüksek tutarak Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden Ahmet Özen'le başlayan Yeşil beyazlılarda hedef tutmadı. BAL Ligine Özen'le büyük umutlarla başlayan Çarşamba spor'da ilk yarı tam bir hayal kırıklığı ile başladı. İlk yarının son maçı Özespiye spor karşılaşmasına kadar liderle 11, ikinci ile 7 puan geriye düşen Yeşil beyazlılarda yönetim ikinci yarı için Samsun' dan Tarkan Demirhan'la anlaşarak başladı. İlk haftalarda iyi bir tempo yakalayarak galibiyetlere başlayan Yeşil beyazlılarda ikinci yarıya beklenen düzeyde transferler gerçekleştirilemeyince yakalanan tempo yavaş yavaş düşmeye başladı ve ligi 3. Sırada tamamlayarak hayal kırıklığı yarattı.

BAL Ligi son maçını deplasmanda oynayan ve kadrosundan ligin bitimine 2 hafta kala 3 başarılı oyuncusunu göndererek yola gençlerle devam eden Çarşambaspor son lig maçında Sivas Zara Belediye spor takımı ile karşı karşıya geldi. Maçın başından itibaren baskısını kuran Zara spor takımı maçta Hakan Yazıcı' nın 34 ve 41. Dakikalarda attığı golle 2-0 yenik duruma düştü.  İkinci yarıda tempoyu düşüren Zara spor oyuncuları   55. Dakikada bu defa Emre Uyanık'la bulduğu 3. Golle sahadan 3-0 galibiyet ve Ligi Lider ve şampiyon olarak tamamladı. Zara Belediye spor takımı gelecek yıl 3. Lige çıkmayı başarırken Çarşamba spor' da umutlar gelecek yıla bırakıldı.

Maç sonunda ligin ve sezonun değerlendirmesini yapan Çarşamba spor Teknik Direktörü Tarkan Demirhan, ilk yarı da takımın durumu ortadaydı ve bizler ikinci yarıya bir hafta kala takımın başına geldik. Aslında iyi de bir tempo ve galibiyet serisi yakaladık. Ancak tüm oyuncularımızın hem alternatiflerinin olmaması, hem kadronun dar olması nedeni ile uzun maratonda beklenen tempo aynı seviyede tutulamadı ve beraberlikler almaya başladık. Arada ki puan farkını kapatmak da imkansız olunca kaçınılmaz son geldi diyerek şunları belirtti.

Demirhan, "İkinci yarıda 2. ği yakaladık. Güzel bir tempo yakalamıştık ancak, dar ve alternatifi olmayan bir kadro ile mücadeleye devam edince tempo düşmeye ve arada ki fark yeniden açılmaya başladı. İkinci yarı da göreve geldiğimizden itibaren 7. Hafta takımda düşüş başladı bu nedenlerle ve bir türlü bu düşüşü engelleyemedik. Bu yıl artık acısıyla tatlısıyla tamamlandı. Hiç bir bahaneye sığınmaya gerek yok. Bu yıl beklenti büyüktü ama hedefi tutturamadık. Şimdilik bu yıl için dile getirebileceklerim bunlar. Ama gelecek yıl için 3 aylık süre var. Bu süre içinde yönetim ne düşünür ne yapar bilemem. Şimdilik yaptığımız bir görüşmemiz yok. Bu hafta Antalya'da bir turnuva var ve orada görevliyim orada olacağım. Antalya'dan dönüşte yönetimle oturup görüşecek ve gelecek yıl için düşüncelerini öğreneceğiz. Eğer anlaşabilirsek gelecek yıl için erken takım kurulmalı diye düşünüyorum. Geniş kadrolu ve iyi bir kadro ile neden olmasın. Sonuç olarak lig bitti. Bu nedenledir ki; bu güne kadar bizlere sahip çıkan ve destek olan yönetim, taraftar ve Çarşambalılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Çarşamba spor Kulüp Başkanı  Şeref Çelebi ise yaptığı kısa değerlendirmede, Çarşamba ve taraftarlara hedefi şampiyonluk olan bir sezon vaat ettik. Çarşamba sporun hedefi her zaman büyük olmalı ve bizde ona göre hedef belirledik ama bizim veya başka nedenlerle yapılan hatalar, eksiklikler, kan uyuşmazlıkları neticesinde beklentimizin uzağında bir sezon tamamladık. Artık geçmiş sezonu bırakıp önümüze bakmalıyız. Bu nedenle önümüzde ki günlerde yeniden bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacak ve kararımızı vereceğiz. Bu güne kadar bizlere ve takıma sahip çıkan destek veren herkese teşekkür ediyorum. Hedeflediğimiz şampiyonluğu veremediğimiz için bizler de üzgünüz ama futbolun doğasında bu var. Birileri şampiyon olacak birileri olamayacak. Ama bu konuları şimdilik konuşmanın vakti değil. İlerleyen günlerde gerekli çalışmaları yaparak gerekenleri açıklayacağız şeklinde açıklamalarda bulundu.   

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri