Ayvacık’ta Kızılkan’la Yola Devam

AK Parti Ayvacık İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

AK Parti Ayvacık İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. İlçe kongresinde daha sonra başkanlık divanı seçimi yapıldı. Divana, AK Parti Samsun İl Tanıtım  ve Medya Başkanı İsmail Şen, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe seçildi.

Gündemin okunmasının ardından, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Gelir-Gider Hesap Raporu okundu ve raporlar ayrı ayrı oylandı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Ayvacık İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, bugün kadar yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler vererek kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

3 KASIM DA MİLLETİMİZ İKTİDAR OLDU
"Bugün milletin iktidar olduğu tarihtir" diyerek 3 Kasım 2002'nin anlam ve önemine değinen AK Parti

Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise kongre de yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: "Ayvacık 10 Ağustos seçimlerinde aldığı yüzde 85,84 oy oranı ile Samsun'un şampiyonu oldu. Yine 30 Mart seçimlerinde gerek Büyükşehir Belediyesi'nde yüzde 73 oy oranı ve İlçe Belediyesi'nde %64 oy oranı ile büyük destek verdi. Bugün 3 Kasım AK Parti iktidarının 12. yıl dönümü. 3 Kasım 2002 tarihi itibariyle AK Parti kadrolarının bu ülke de, milletimizin büyük bir destek ile iktidar yaptığı günün 12. yılıdır. Onun için 3 Kasım tarihi sıradan bir tarih değildir.  3 Kasım milletin iktidar olduğu tarihtir, milletin özlemini çektiği, heyecan duyduğu ve kendi iktidarını iş başına getirdiği tarih olan 3 Kasım da bütün süreçlerde olduğu gibi Ayvacık gereken desteği her zaman verdi. Sizlere bir kez daha şahsım, teşkilatlarım ve genel merkez adına en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum. 3 Kasım 2002'den önce bir söz verdik. Dedik ki "hiç bir şey eskisi gibi olmayacak, artık bu ülkeyi millet idare edecek, bu ülkede halk iktidar olacak" ve "Işıkları yakın Türkiye aydınlansın" sloganı ile çıktığımız bu yolda, hamd olsun 12 yıllık iktidarımız da hiç bir şey eskisi gibi olmadı. Karanlık odalara kilit vuruldu. Ülkemizde ekonomide, eğitimde, ulaşımda olduğu gibi, birçok alanda devrim niteliğinde hizmetler yapıldı. Sosyal politikalarda hükümetimiz fakirin fukaranın garibin gurebanın hep yanında oldu. Eğitim sistemimiz yeniden yapılandı. İktidarımız insanların mutluğu ve refahı için büyük projeler hayata geçirdi."

KONGRELER BİZİM BAYRAMLARIMIZDIR

AK Parti iktidarının bu hizmetleri yaparken arkasında büyük bir güç olduğuna dikkat çeken Başkan Köktaş, "Bu hizmetleri iktidarımız milletimizden aldığı güçle gerçekleştirdi. İktidarımızın arkasındaki güç milletin gücüydü, milletin ta kendisiydi. Tarihimize ilk defa halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanını seçme şerefine milletimiz nail oldu. Bütün engellemelere rağmen, milletiz "hayır" dedi. "Cumhur reisimi ben seçiyorum." diyerek yüzde 52 oy oranı ile Recep Tayyip Erdoğan'ı ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak seçti ve yeni Türkiye'nin kapıları sonuna kadar açıldı. Statükoya, vesayetçi sisteme, siyasi mekanizmayı kontrol etmeye çalışanlara en sert cevap 10 Ağustos’ta verildi. Teşkilatımızın değerli üyeleri; Kongrelerimiz bizim güçlendiğimiz, yeni heyecanlar katarak yolumuza  devam ettiğimiz, bayramlarımız, düğünlerimiz olan önemli günlerdir.  Kongreler ayrıştırıcı değil, birleştiricidir. Enerji toplayıp yenilendiğimiz günler olarak partimizin önemli günleridir. AK Parti'nin 9 seçimden başarıyla çıkmasının sırrı işte buralarda yatmaktadır.  Kongrelerimizden önce de bir çok önemli günler yaşıyoruz. İl ve İlçe danışmalarımız toplantılarımız, Bayramlaşmalarımız, İftar programlarımız ve bunun gibi bir çok gerçekleştirdiğimiz programlarımız var bunlarda bizim için önemli günlerdir, bugünlerde de bir arada olmanın gayreti içinde olalım.  Sadece kongreden, kongreye salonlara gelmek bizlere bir şey kazandırmaz, bizlere bir artı değer katmaz, önemli olan, o önemli günlerde de bir arada durabilmek, en zor günlerde omuz omuza mücadele etme alışkanlığını kazanabilmektir. İnanın bu başarabilirsek, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini daha önceden yakalayabiliriz. Ben tekrardan Ayvacık İlçe Kongremizin, yeni oluşan yönetim kurulumuzun, partimiz, milletimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından yönetim kurulunun ibrası, aday listelerinin tanıtımı yapıldı. Dilek ve temennilerin ardından seçimlere geçildi.

AK Parti Ayvacık İlçesi Yönetim Kurulu Listesi şu isimlerden oluştu:  Başkan; Kadir Kızılkan, Yönetim  Kurulu Üyeleri; Harun Doğan, Recep Belur, Selim Doğan, Yusuf Akkaya, Bekir Uyar, Nebahat Aksoy, Azime Gökce, Ayşe Soycan, Gönül Uyar, Aslan Çelebi, Ferhat Akın, İsmet Erkol, Mahmut Şencan, Sedat Aşık, Ali Açıkel, Bayram Alış, Serhat Can, Ayhan Aydemir, Osman Sarıoğlu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri