AYVACIKLILAR “GEÇMİŞİ UNUTMUYOR”

Samsun Ayvacık ilçesinde son günlerde yaşanan bazı enteresan olaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

‘BAŞKAN BELUR’UN ÇOK BÜYÜK HİZMETLERİ VAR

Samsun Ayvacık ilçesinde son günlerde yaşanan bazı enteresan olaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. İlçede siyasetçiler bir tarafta diğer tarafta doğa turizmi için gün sayan vatandaşlar her geçen gün tepkilerle adeta isyan noktasına geldi iddiasına yöneticiler sessiz.
Ayvacıklı vatandaşlar, geçtiğimiz aylarda Ayvacık İlçesinde başlayan hizmet odaklı sessizlik ile siyasetçilerin adeta meydan savaşlarına tepkiler her geçen gün daha da genişleyerek devam ediyor. İlçe de son 10- 15 yılda yapılan ve adına ‘Saklı Cennet’ konulan ilçe de turizm bölge yatırımları bir türlü çözüme kavuşturulamazken, eski belediye başkanı tarafından yapılan kafeler, düğün - spor salonları, halı sahalar, alt yapı ve yollar gibi çok büyük yatırımlara dikkat çekiyor. Geçmiş dönemde yapılan hizmetler göze çarparken 31 Mart 2019 tarihinden beridir belediye başkanı seçilen Halil Kalaycının o günden beridir ilçeye tek bir çivi çakmamasına tepki gösteriyor.

‘HALK SOSYAL MEDYADAN VE GAZETELERDEN TEPKİ GÖSTERİYOR’
Ayvacıklı vatandaşlar bir bölümü “Ayvacıklılar” adlı sosyal paylaşım sitesinde oluşturdukları gruptan eski başkan Belur tarafından yapılarak hizmete törenle açılan “Millet bahçesinin” yeni başkan tarafından ihale ile kiraya verildiğini belirtmesi üzerine tepkiler artmaya başladı. Tepkiler ve bazı medyada çıkan haberler sonrasında açıklama yapan Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı, “Millet Bahçesi denilen yere bir kafe ve bir çadır yapmışlar. Adını Millet Bahçesi koymuşlar. Dökük, akıtan bir durumdaydı. Kimsenin gitmediği böyle bir yeri, biz herkesin kullanacağı, herkesin oturup yakınında bulunan caminin karşısında çayını içeceği daha uygun bir yere taşıdık. Tamiratı, tadilatı, işçilik masraflarından zarar eden bir yeri kurtarmak için ve gereksiz bir yatırımı ihaleye çıktık. İhaleyi de birisi aldı. Hem belediyemiz bundan sonra aylık olarak kar edecek hem de yeniden bu alanları inşa edip, Ayvacıklıların hizmetine sunacağız” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

‘ESKİ BAŞKAN BELUR’A HALK SAHİP ÇIKIYOR’
Başkan Kalaycı’nın adeta eski başkan Belur’u hedef gösteren ve hizmet yapamadığını yapsa bile yetersiz kaldığını iddia ettiği, yapılan hizmetlerin döküntü, yıkık, viran işler olduğunu belirttiği iddiası ile başkan Kalaycı’ya daha çok sert tepkiler göstermeye başladıkları belirtiliyor. İddialara göre; İlçede ki duyarlı vatandaşlar eski Başkan Belur döneminde ilçenin kurulduğu tarihten bu yana en çok ve en kalıcı yatırım ve hizmetlerin yapıldığına işaret edilerek en iyi örnek Eynel Mahallesinde yapılan turistik tesisler deniliyor. Vatandaşlar, o dönem de Büyükşehirle ortak proje şeklinde yapılan bungalov evlerin başkan Belur’un da büyük uğraşları neticesinde İlçe Belediyesine devrinin yapıldığına ama başkan Kalaycı’nın ilgisizlik ve duyarsızlığından kaynaklı evlerin adeta talan edildiğini dile getirdikleri gözleniyor.

‘BAŞKAN ÖNCE KENDİSİ BİR ÇİVİ ÇAKSIN SONRA …’
Ayvacıklılar, “Büyükşehir, ilçe belediyesi veya devletin yaptırdığı milyarlarca lira para ödenerek yaptırılan Eynel yazlık turistik konaklama Bungalov evlerinin halini Başkanın gözü de kendisi de görmüyor. Başkan o kadar yoğun o kadar yoğun çalışıyor ki; Yurt dışı gezilerine gitmeyi unutmuyor. Proje hazırlığı bahanesi ile yurt dışına ve il il gezmeye gidebiliyor ama Bungalov evlerin talan edilmemesi için 6—8 kilometrelik yere giderek veya talimat vererek önlem alamıyor, aldıramıyor. Başkanımız Halil Kalaycı o kadar çok yoğun çalışıyor ki eski başkanı sözde savunur gibi gösterip hedef göstererek yaptığı açıklama ile halkı inandırmaya çalışıyor. Oysa başkan seçildiği günden bu yana ilçe adına tek bir çivi çakmamıştır. Çivi çakmasından vazgeçtik bari yapılmış hizmetleri, hizmet edenin emeğini bari inkar etmesin. Millet bahçesi ve diğer baraj kenarında ki yapıların hepsi eski Başkan Mustafa Belur’un eseridir. Önce kendisi bir çalışma, proje yapacak, ilçeye bir çivi kendisi çakacak ki ondan sonra geçmişi inkar edecek. En net olay Başkan Belur’un halkın ucuza düğün yapması için yaptığı düğün salonunu kırık dökük, kıl, tüy, sahipsiz gibi iftiralarla ve hakarete varan ifadelerle dolu yaptığı açıklamalarını şaşkınlıkla takip etmekteyiz. Başkanın ne yapmaya çalıştığını anlayamıyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

‘AK PARTİ HALKIN İSTEĞİNE KARAR VERMELİ’
Vatandaşların tepkilerine konu olan Eynel Mahallesinde ki turistik bungalov ev fotoğrafları ve binaların içler acısını görüntüleri gazetemize ulaştı. Fotoğraflarda bungalov evlerin bakımsız durumu üzüntüye sevk ediyor. Bir kısım vatandaş ise Başkan Kalaycı’nın ilçe kongresi öncesi mevcut Başkanı yeniden seçtirmek için yoğun mücadele ederken eski başkan ve AK Parti yöneticilerine karşı tavır takınması ilçe de gerilimi arttırmaya devam ediyor. Ayrıca kongre öncesi ilçede ki siyasi kavganın hizmet ve yatırımların engellenmesine neden olduğu için AK Parti Genel Merkezinin konuya acil duyarlılık göstererek halkın isteğine göre karar vermesini beklediklerini dile getirdikleri dile getirilmeye devam ediyor. .

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çarşamba Haber Haberleri