AK Partide gözler İlçe Kongrelerine çevrildi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun İlçe Teşkilatlarında kongre hazırlıkları başladı. Genel Merkezin gerçekleştireceği kongrenin ardından Samsun'da ilçe teşkilatları da sandık başına gidecek.

AK Parti 1. Olağanüstü Kongrede Genel Başkan ve Başbakanlığa Ahmet Davutoğlu'nun Ankara' da seçip döner dönmez önce İlçe Teşkilatlarında akabinde ise İl Teşkilatında kongre çalışmalarına hız verecek. İlçe kongreleri için çalışmalar aralıksız sürerken Kongrelerde başkan adayı olacak isimler taban çalışması ve kulis çalışmalarını hızlandırdı. 

 

AK Parti Samsun İlçeleri gibi Çarşamba İlçesinde de Teşkilatlarda delege tespiti ile ilgili mahalle temsilcileri üzerinden çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Ankara'da yapılacak kongrenin ardından Samsun'da da ilçe teşkilatları kongre hazırlıklarına başlamaya hazırlanan Çarşamba İlçe teşkilatı içinde aday olacak isimlerin şimdiden teşkilat üyeleri ve parti tabanının nabzını yoklamaya başladıkları gelen bilgiler arsında yer alıyor.

 

Parti içi kulislerine göre yapılacak ilçe Başkanlığı kongresinde bu gün ki duruma göre mevcut atanan İlçe Başkanı Avukat Halit Doğan' dan başka isim yarışa girmeyecek gibi görünüyor. Partililerin merakla beklediği kongre öncesinde en dikkat çekici olay ise delege ve Mahalle temsilcilerinin  seçimleri. Delege seçimlerinin her mahalleye sandık kurularak yapılması için bazı kesimler tarafından yoğun çalışma yapıldığı öğrenilirken iddialara göre sandık kurulmadan delegeler seçilecek. AK Parti tüzüğüne göre sandıksız delege seçiminin ise kongrenin iptaline neden olacağı için İlçe Başkanı Doğan'ın bu sıkıntıya girmeden mahallelerde sandıklar kurarak delege seçimlerini yapacağı belirtiliyor.

 

Delege ve mahalle temsilcilerinin seçimi sonrasında ise İlçe Başkanlığına aday olacak isimler üzerinde kulisler yoğunlaşıyor. İlçe Başkanlığı için şimdilik mevcut İlçe Başkanı Halit Doğan'ın tek liste ile gitmesine kesin bakılırken, parti tabanında eski ilçe başkanlarından Mahmut Çekiç'in kongreye girip girmeme noktasında kararsız olduğu son kararını önümüzde ki günlerde net şekilde açıklayacağı öğrenildi.

Yine kongreye aday çıkması ihtimali üzerinde durulan eski AK Parti İlçe Başkanlarından Mehmet Köse'nin kesinlikle adaylığı düşünmediği gibi hiç bir kesimle de kongre öncesinde görüşme yapmadığını dile getirdiği öğrenildi.

 

Köse'nin, "Siyaset uzun soluklu bir yarış. Bu İlçede 2008 yılından 2014 Yerel seçimlerine kadar partililerimizin teveccühü ile seçilmiş bir İlçe başkanı olarak görev yaptım ve Belediye Başkan aday adayı olarak görevimden istifa ettim. Siyaset bana göre nasip işidir. Belediye Başkanlık adaylığı nasip olmadı. Şimdi yeniden siyaseti düşünmüyor, hiç bir şekilde siyasetle alakalı görüşmelere de yaklaşmıyorum ve aktif siyaseti de şimdilik düşünmüyorum" şeklinde yakın arkadaşlarına fikrini ve düşüncelerini dile getirdiği öğrenildi.

 

Bir başka isim ise eski İlçe Yöneticilerinden Avukat Muharrem Gündoğdu. Gündoğdu'nun özellikle 2011 İlçe başkanlığı seçimleri sonrasında işlerinin yoğunluğu nedeni ile partiden ayrıldığını ve kongrede yeniden siyasete girmeyi düşünmediğini belirttiği ancak parti tabanından yoğun baskılar olduğun konuşulmaya başlaması dikkat çekiyor. Gündoğdu ile yaptığımız görüşmede, kongrede adaylığı bırakın siyaseti bıraktım düşünmüyorum. Bu şekilde rahatım. Sade vatandaş olarak partime hizmete varım ama sorumluluk alarak devam etmeyi şimdilik düşünmüyorum"  şeklinde açıklama yaptı. Bu açıklamalar sonrasında sürpriz bir isim çıkmadığı takdirde AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığına mevcut İlçe Başkanı Avukat Halit Doğan'ın tek liste ile gireceği ciddi ciddi konuşulmaya devam ediyor. 

 

Çarşamba ve diğer İlçe kongrelerinin ardından ise AK Parti'liler, İl Başkanlığı için sandık başına gidecek. AK Parti'de İl Başkanlığı için de derin kulisler yapıldığı biliniyor. Bu kongrede ise birden fazla aday çıkacağı ve kıran kırana bir il başkanlık seçimi yapılacağı kulislerde konuşulmaya başladı.

HABER-FOTO: Nurhan GÜZEL- Nuri Oğuzhan ŞEKER- Kenan GÜN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri