Şekerbank'tan 2B Arazi Kredisi

Şekerbanktan 2B Arazi Kredisi
Şekerbank, çiftçilere 2B arazileri için kredi sunuyor. Şekerbank Çarşamba Şube Müdürü Hale Öztürk, “Sunduğumuz 2B Arazi Alım Kredisi'nde maksimum vade 60 ay olup, taksit ödemeleri, hasat dönemine göre belirlenebilmektedir' dedi

 

Şekerbank çiftçilere 2B arazileri için alım kredisi veriyor. Şekerbank Çarşamba Şube Müdürü Hale Öztürk, “Çiftçilerimizin yıllardır ekip biçtiği ancak yasal olarak sahibi olamadığı arazisini mülk edinebilmesi için 2B Arazi Kredisi ile onlara finansman desteği sağlıyoruz. 2B arazili çiftçiye yüzde 80'e kadar kredi imkanı sunuyoruz' dedi. Şekerbank'ın sektöründe, hem çalışanları hem de şube ağı ile yerele en yakın, 'Anadolu Bankacılığı'nı gerçek anlamda uygulayan profili ile öne çıktığını vurgulayan Öztürk, sayılı büyük kredi yerine binlerce kişiye ulaşarak finansman sağladıklarını ve tabana yaygın bankacılıkla ülkemiz ekonomisine ve kalkınmasına sağladıkları katkının önemine işaret etti.  Öztürk, “Şekerbank için tarım bankacılığı, ticari kaygının çok daha ötesinde bir misyondur. Bu yönümüzle diğer bankalardan ayrıldığımızı düşünüyorum' diye konuştu.

Hale Öztürk, Şekerbank'ın tarım sektörüne yönelik ürün ve hizmetlerini şöyle anlattı: 'Türkiye'de bugün tarım nüfusu toplam nüfus içinde yaklaşık yüzde 30 paya sahip bulunuyor. 150 milyon dekar olan ekili alan sahipliği ile de tarımsal ürün skalası bakımından zengin bir ülkeyiz. Bu bakımdan, çiftçilerimizin yıllardır ekip biçtiği ancak yasal olarak sahibi olamadığı arazisini mülk edinebilmesi için 2B Arazi Kredisi ile onlara finansman desteği sağlıyoruz. Çiftçilere yönelik sunduğumuz 2B Arazi Kredisi'nde maksimum vade 60 ay olup, taksit ödemeleri, çiftçilerimizin gelirini elde ettiği hasat dönemine denk gelecek şekilde ve yılda bir defa ödemeli olmak üzere, esnek koşullar sağlanarak belirlenebilmektedir. 2B kapsamında kalan arazilerini ve/veya arazisini peşin ödemek suretiyle almak isteyen hak sahiplerine, satış bedelinin yüzde 80'ine kadar kredi imkanı sunuyoruz. 2B kredisinde, çiftçilere gelirleri ile orantılı dönemsel geri ödeme imkanı tanınmaktadır.'

Arazi bedelinin yüzde 80'ine veriliyor

2B Arazi Kredisi'nde arazinin satış bedelinin yüzde 80'i oranında kredi verdiklerini belirten Yıldız, 'Kredimizde, minimum ve maksimum tutar uygulamamız olmayıp müşteri kredibilitesi ve İdarece belirlenen peşin bedel dikkate alınmaktadır' dedi. ÇKS Belgesi ya da Çiftçilik Belgesi olan hak sahiplerinin kredi için başvuru yapabileceklerini de ifade eden Çarşamba Şube Müdürü Hale Öztürk, “Kredi başvurusu için zirai kredilerde talep ettiğimiz standart belgeler olan; ÇKS veya Çiftçilik Belgesi, Kimlik Fotokopisi ve İkametgah Belgesi ile İdarece düzenlenen Hak Sahipliği Belgesi'nin yanı sıra, yine İdare tarafından düzenlenen kredi konusu arazi için belirlenen rayiç bedeli ve hak sahibinin ödemesi gereken tutarı gösteren bir yazı talep etmekteyiz” diye konuştu.

Hasat Kart'la ödeme imkanı

Üreticilerin, peşin ödeme seçeneği ile Şekerbank'tan kredi kullanmaları durumunda 5 yılda ve yılda bir kez olmak üzere geri ödeme yapacaklarını söyleyen Şekerbank Çarşamba Şube Müdürü Hale Öztürk, şöyle devam etti: “İlgili Kanun maddesinde, 2B kapsamında kalan arazisini satın almak için başvuracak hak sahiplerinden satış bedelinden mahsup edilerek belediye ve mücavir alan sınırları içinde kalan taşınmazlar için 2 bin TL, dışında olan yerler için ise bin TL tutarında başvuru bedeli alınacağı belirtilmektedir. Bu kapsamda bankamızca, 2B Arazi Kredisi kullandırımı uygun bulunan üreticilerin başvuru bedelleri Hasat Kart ile de ödenebilecek”.

sekerbanktan-2b-arazi-kredisi.jpg

Haber-Foto: Nurhan Güzel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir