Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Seçim de

Seçim de

Seçim de "Cadı avı" sezonu açıldı

"Oylar AK Partiye Oy,oy,oy adayımız Fikret Oy"

Siyasette var olma ya da tamamen kaybetme dönemi başladı. Buna paralel olarak ta partiler de tepkiler, heyecanlar arttı. "Cadı avı" şimdi başladı kısacası.

Çarşamba' da AK Parti de aday olarak en güçlü isim mevcut başkan Hüseyin Dündar görünse de seçim öncesi aday adaylıkları farklı heyecanlardır. Bu nedenledir ki: Dündar'ın rakibi en güçlü isim olarak İlçe Başkanı Mehmet Köse adı da gündemde ki yerini arttırarak koruyor. Ama her nedense bazı çevreler ne Dündar'ı ne de Köse'yi bu makamda görmek istemiyor. Kanımca da bunun en büyük nedeni Dündar belli çerçeve dışına çıkmıyor, belli isimlerle yoluna devam ediyor. Köse ise kimseye boyun eğmeden bildiğini savunup konuşan ve kimseye özel bir iş yapma, söz verme gibi durumu olmaması kısacası her ikisinin de kimseye boyun eğmemesi nedeni ile istemiyor gibi geliyor.

MHP de işler gün geçtikçe karışıyor. Enteresan olaylar yaşanıyor Çarşamba' da. MHP de aday isimleri gün geçtikçe artıyor ama kanımca partililer önce il Yönetiminin tavrını tam kavrayamıyor ve bizim istediğimizi il istemez ise Genel Merkeze nasıl istediğimizi onaylatırız telaşı ve düşüncesi mevcut. İl yönetimi Salıpazarı'n da büyük kaza yaşadı burada da aynı kazayı yaşamak istemiyorlar. Ketum ve işi sıkı tutuyorlar. Bu nedenle de önüne gelen aday adayıyım diyerek çıkıyor kendisini en güçlü aday gösteriyor. İşler karışık. Kaos Çarşamba MHP de kapıda. demedi demeyin. Hele ki bir isim var ki siyaseti bıraktım demesine rağmen o olursa, bu olursa, şu olursa onların yerine ben adayım suflesini yapıyor.Siyaseti de adam gibi dorukta iken bırakmak çok güzeldir. Hep derim ama bizimkiler o koltuğa oturduğu vakit kalkmak istemiyor. Bizim siyasetçilerimiz koltuktan ancak Teneşir aracılığı ile gitmeyi çok istiyorlar. Halk istemiyor bunu bir Genel Merkezdekiler algılayamıyor ya ona yanıyorum.

CHP de aday belli onlar sessiz sedasız seçim çalışmalarının başlamasını bekliyorlar. Onlar da herkes kimle çalışacağını, kimle yola çıkacağını belirlemişler. Çalışılacak yerel, yaygın medya, oluşacak yönetim listesi, gezilecek plan program hepsi hazır. Sürpriz olur mu?. Çok fazla şans tanımasam da her an rakip çıkma ihtimali çok yüksek gibi geliyor bana.

 Saadet Partisi son anların partisi oldu. AK Parti tabanı ile eş tabana hitap etmeleri nedeni ile şimdilik onlar işi ince eleyip sıkı tutuyorlar işlerini. Adaylarını YSK'nın son gününde açıklamanın hesapları sürüyor.

Terme ve Salıpazarı karışık. Hem de tüm İlçelerde karışık. Mesela Terme' de mevcut Başkan Ahmet Yirmibeşoğlu beni yeniden aday gösterirseler hala başkanlık yaparım diyor. Ama onun yerine geçen haftaya kadar il destekli Kozluk Belediye Başkanı Şenol Kul aday lanse edilirken tablo ters döndü. Bu gün İl Genel Meclis üyesi Fikret Oy adaylığını açıklıyor. Soyadı da güzel, slogan da hazır: "Oylar AK Partiye Oy,oy,oy adayımız Fikret Oy"

Fikret oy özellikle son 3 yıldır yaptığı her çalışmasında geleceği düşünerek yaptı ve Belediye Başkanlığına yakınlaştı. Şenol Kul olur mu olmaz mı düşüncesini sorgulatarak oy potansiyeli olarak Fikret oy ön plana itiliyor. Sabri Arslan her ne kadar adayım dese de MHP den gelmiş olması ve akabinde de AK Partide de sıkıntı yaratması şansını azaltıyor. Diğer yöneticilerin gündem de adı geçenlerin de Fikret oy ile yarışacaklarını düşünüyorum. Bu gün yapacağı basın açıklaması tabloyu üç aşağı beş yukarı çıkartacaktır. Hayırlı olsun diyorum şimdiden.

Terme MHP' de en güçlü ve tek isim Eski Sakarlı Belediye Başkanı İzzet Bodur. Hemen her kesimin sevip desteklediği ve oy potansiyeli çok olan bir isim Bodur. İl Yönetimi son anda orada da oyununu oynarsa Bodur aday gösterilmeyebilir. Aksi takdirde İzzet Bodur AK Parti adayı ile kıyasıya yarışacak ve kazanmaya en yakın aday.

Terme' de Saadet Partisi de çok güçlü. Burada Fikret oy'un tek sıkıntısı Şenol Kul değil. Saadet eski adayı da çok güçlü ve AK Parti transfer için çok çalışıyor ama kabul görmüyor bilgileri geldi bana. Yani Saadet partisi burada AK Parti ile MHP yarışırken aradan sıyrılırsa şaşırmam. Şimdilik görüntü bu.

Ayvacık aşağı yukarı belli. İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe ile yola devam edecek gibi geliyor. Rakip çıkacak olsa d yukarıdan indirme aday gelmedikçe Gökçe rakipsiz. MHP belli Erdal Avcı ile koşuyor seçime. Bu İlçede de Avcı Gökçe mücadelesini izlemeye hazır gibiyiz. Gerisini sonra devam ederiz. Salıpazarı ayrı bir konu sıkıntısı çok olan bir ilçe. O konuyu önümüzde ki günlerde yazacağım. Bu günlük bu kadar kısa anekdot yeter sanırım.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR