Sebze ucuzladı, meyve fiyatları yükseldi

Samsun'un Çarşamba ilçesinde her hafta Çarşamba günleri kurulan Batı Yaka Pazar yerinde bu hafta sebze fiyatlarında ciddi bir düşüş görülürken,, meyve fiyatlarında ise artış yaşandı.

Samsun’un Çarşamba İlçesinde her hafta Çarşamba günleri kurulan Batı Yaka Pazar yerine alışverişe gelen vatandaşlar, genel anlamda fiyatların geçen haftalara göre daha uygun olduğunu belirtirken, özellikle meyve fiyatlarındaki artış dikkat çekti.

Pazar esnafı ise sebze fiyatlarının düşmesinin alım gücünü artırdığını ifade ederken, meyvedeki fiyat artışını ise hava koşulları ve ürün azlığına bağladı. Bir pazarcı esnafı, “Sebzede fiyatlar ucuzladı, Ancak meyvede fiyatlar yükseldi. Vatandaş fiyatlardan genel olarak memnun.” şeklinde konuştu.

Alışveriş yapan vatandaşlar da pazar fiyatlarının önceki haftalara göre daha uygun olduğunu dile getirerek, “Sebzeyi uygun fiyata aldık. Meyve biraz pahalı ama genel olarak fiyatlar bütçemize uygun” dedi.

Pazarda, Biber 50 TL, Salatalık 25 TL, Domates 40 TL, Patlıcan 40 TL, Patates 15-20 TL, Soğan 20 TL, Havuç 30 TL, Pırasa 30 TL ve Kabak 40 TL’den satılırken, Elma 60 TL, Portakal 60 TL, Muz 100 TL ve Erik 150 TL’den satışa sunuluyor

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme