• Haberler
  • Güncel
  • Sebte'ye Göçmen Akınında Dikkat Çeken Görüntü: Sınırı Yüzerek Geçmeye Çalıştı

Sebte'ye Göçmen Akınında Dikkat Çeken Görüntü: Sınırı Yüzerek Geçmeye Çalıştı

İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Sebte'de (Ceuta) yaşanan düzensiz göçmen hareketliliği sırasında, Fas tarafından yüzerek sınırı geçmeye çalışan bir kişinin cep telefonuyla kaydettiği görüntüler gündem oldu.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, bir düzensiz göçmenin denize girerek Sebte'ye ulaşmaya çalıştığı ve o anları telefonunu özçekim çubuğuyla su üzerinde tutarak kaydettiği görüldü.

Bölgede yaşanan göçmen hareketliliği sonrası İspanyol güvenlik güçlerinin çalışmaları devam ederken, yetkililer sınırı geçen çok sayıda kişinin Fas tarafına geri gönderildiğini açıkladı.

İspanyol makamlarından yapılan açıklamada, dünden bu yana sınırı aşmaya çalışan yaklaşık 50 ila 60 bin kişi arasından 48 bin 300 kişinin geri gönderildiği bildirildi. Bölgedeki güvenlik önlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Göçmen akını sırasında yaşanan olaylarda 57 kişinin hayatını kaybettiği, bazı kişilerin denizde boğulduğu, bazılarının ise sınır geçiş noktalarındaki dalgakıran ve çit çevresinde yaşanan izdiham nedeniyle yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Sebte'deki gelişmeler, İspanya ve Avrupa kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, yetkililerin sınır güvenliği çalışmaları devam ediyor.
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!