Savunma Teknolojileri için test ve AR-GE merkezi hazırlığı
Kırşehir'de savunma sanayii alanında kullanılacak yeni teknolojilerin test edilebileceği ve geliştirme çalışmalarının yürütülebileceği Test ve AR-GE Merkezi için hazırlık süreci başlatıldı.
Kırşehir’de savunma sanayii alanında kullanılacak yeni teknolojilerin test edilebileceği ve geliştirme çalışmalarının yürütülebileceği Test ve AR-GE Merkezi için hazırlık süreci başlatıldı.
Merkezin Kurulması İçin Görüşme Gerçekleştirildi
Dron, insansız hava aracı (İHA), silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve çeşitli savunma sanayii teknolojilerinin testlerinin yapılması planlanan merkeze ilişkin kentte önemli bir toplantı gerçekleştirildi.
Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdürü İlhami Keleş, Vali Yardımcısı Yasin Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Avşaroğlu ve İl Genel Meclis Üyesi Emrah Doğan bir araya geldi.
Toplantıda, kurulması planlanan Test ve AR-GE Merkezi’nin kapsamı, yapılması gereken çalışmalar ve merkezin Kırşehir’e sağlayacağı katkılar konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.
“Şehir Ekonomisine Katkı Sağlayacak”
Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, merkezin hayata geçirilmesinin kent açısından önemli bir adım olacağını ifade etti.
Demiryürek, savunma sanayii teknolojilerinin test ve AR-GE süreçlerine ev sahipliği yapacak tesisin, kent ekonomisine de önemli katkılar sunacağını belirtti.