Savaş yeniden başladı! İran ve ABD'den saldırılar
Hürmüz Boğazı'nda bir kargo gemisine düzenlenen İHA saldırısı, ABD ve İran'ı yeniden savaşın eşiğine getirdi. Bölgede gerilim tırmanırken, peş peşe hava ve askeri operasyonlar başladı.
Hürmüz Boğazı'nda bir kargo gemisine düzenlenen İHA saldırısı, ABD ve İran’ı yeniden savaşın eşiğine getirdi. Bölgede gerilim tırmanırken, peş peşe hava ve askeri operasyonlar başladı.
Dün iki tarafın gerçekleştirdiği misillemelerin ardından bugün ABD ordusu bir kez daha İran'a yönelik saldırılar düzenledi. ABD operasyonlarının ardından ise İran'dan yeni bir misilleme geldi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), deniz ve hava-uzay kuvvetlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği füze ve İHA operasyonuyla Kuveyt ve Bahreyn'de bulunan ABD askeri noktalarını hedef aldığını açıkladı.
Tahran, saldırıların ABD'nin İran kıyılarına yönelik operasyonlarına misilleme olduğunu belirtirken, yeni ihlaller yaşanması halinde daha sert karşılık verileceği uyarısında bulundu. Taraflar arasındaki gerilim, 14 Haziran'da imzalanan İslamabad Mutabakatı'nı da tehlikeye soktu.