Sarıdağlar neden borcunu ödemiyor?

Sarıdağlar neden borcunu ödemiyor?
Çarşamba Belediyesi tarafından eski stadyum bölgesinde yaptırılan inşaat işçileri Sarıdağlar firmasından alacaklarını alamayınca Çarşamba'ya gelerek çıkış yolu aradılar

Polis ve zabıtanın inşaat alanı etrafında güvenlik önlemi alması dikkatlerden kaçmadı.

Çarşamba Belediyesi tarafından Vefa AVM ve 320 konut inşaatı olarak başlatılan çalışmaların ihalesini üstlenen Sarıdağlar firması Belediyenin başını ağrıtmaya devam ediyor. İnşaat ihalesini alan yüklenici ana firma olan Sarıdağlar Firması, ihaleyi ve belediyenin ödemesi gereken 19 milyon 500 bin lirayı aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre; Sarıdağlar firması daha sonra inşaatı ANTA İnşaat adı altında ki firmaya yapımı devrettiği ve bu firmanın da inşaat üçünde ki bazı çalışmaları Yusufoğlu adında ki firmaya ihale ettiği öğrenildi. Sarıdağlar firması Anta firmasına ücretlerini tam ödemeyince inşaatta kaplama, cam ve kapı gibi bina işlerini yapan Yusufoğlu firmasına ödemelerini yapamadı.

Geçtiğimiz aylarda iki defa eylem yaparak toplamda yaklaşık 600 bin lirasını alamadığı için işçilerin ücretini ödeyemediğini belirterek eylemler yapmışlardı. Eylemler sonrasında İlçe Kaymakamı Caner Yıldız konu hakkında açıklama yapmış ve Yusufoğlu İnşaat yetkilileri ile anlaşma yaparak eylemi sona erdirmişti. Yapılan son görüşmeler de Sarıdağlar Firmasına Çarşamba Belediyesinin tüm borçlarını ödediği ve alacaklarını bu firmadan almaları gerektiği Yusufoğlu inşaat yetkililerine iletilmişti.

Aylardır Anta, Yusufoğlu ve Sarıdağlar firmaları arasında yapılan görüşmeler sonrasında Sarıdağlar firmasından bir yöneticinin Çarşamba Belediyesinden ücretlerin alınacağını dile getirmesi ile Yusufoğlu İnşaat yetkilileri dün inşaat alanına geldiler. Polis ve Zabıta ekipleri inşaat etrafında güvenlik önlemleri alındıktan sonra işçiler ile firma yetkilileri ve belediye yetkilileri görüşmeler yaparak olaysız şekilde alandan ayrıldılar.

untitled-1.20140924095030.jpg

Burada Yusufoğlu İnşaat Sahibi Sadık Terut, Bizim alacağımız aslında Anta firmasından. Anta firması ise Sarıdağlar'dan alacaklı. Ama Sarıdağlar kendilerinin ödeme yapmayacağını belediyeden alacaklı olduğunu dile getirdi. Bizler de Belediye Başkanı ile görüştük ve bşakan Sarıdağlar Firmasının Tüm Alacaklarının Ödendiğini Ve Kimseye Borçalarının Olmadığını hatta İnşaat için çıkartılan ve Sarıdağlar firması tarafından ödenmesi gereken bir milyon liraya yakın vergiyi de belediyemiz ödemiş olup, Sarıdağlar firması mahkemeye verildi. Bu firma ile yasal yollardan hakkımızı arayacağız. Bu ihale mahkeme kararı ile iptal edildi ve yeni ihale yapılacak. Yeni ihaleye kadar inşaatta hiç bir işlem yapılmayacak. Belediye olarak kimseye borcumuz yok" dediğini ifade ederek şöyle devam etti.

Terut, "Belediye başkanı bir bakıma haklı ama işim garantörü Belediye olması nedeni ile alacağımız olan paranın 350 bin liralık bir bölümünün alınabilmesi adına geldik. Fakat belediye de haklı bizde haklıyız. Ne yapacağımızı şaşırdık kaldık. Sarıdağlar firması bizi de Anta'yı da adeta dolandırdı. Alacaklarımızı alamıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada inşaatta çalışan işçilerden İbrahim Terut ise, "Biz yasal yoldan hakkımızı aramayı düşünüyoruz ama mahkeme 4-5 yıl sürer. Borçlarımızı ne yapacağız. İşçiler olarak alacaklarımızı alamadık yeni borçlara girdik. Yusufoğlu İnşaat sahibi borcunu ödemek için borçlandı ve bir kısım borçlarını ödedi. Bu Sarıdağlar firmasının yaptığı her iş şaibeli işler. Erzurum'da yaptığı işin çöktüğünü televizyonlarda izledik. Trabzon'da stadyum inşaatını yapıyorlar ve orada çökme meydana geliyor. Hangi işi tam ki bu işi tam olsun. Bizim Sigortalarımızı bile ödememiş. Bizi asgari ücretten sigortalı göstermişler. Burada aylarca çalıştık bir sağlık personeli yok. Bu firmayı siyasetçiler mi koruyor anlamadık. Aksi takdirde bu işler bu boyuta gelmezdi. Sarıdağlar herkesi mahvetti. Biz de çareyi Belediye Başkan ile görüşerek çözüm yoluna gidebilmek için geldik. Başkan geçen defa 3 gün içinde alacaklarınızı ödettireceğiz demişti ama ödemediler. Biz ortada kaldık. Yardım eden hiç kimse yok" şeklinde açıklamalarda bulundu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir