• Haberler
  • Eğitim
  • Şanlıurfa'daki deprem sonrası gözler 25 Eylül'e çevrildi: Okullar tatil mi?

Şanlıurfa'daki deprem sonrası gözler 25 Eylül'e çevrildi: Okullar tatil mi?

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası 24 Eylül Perşembe günü eğitime ara verilirken, 25 Eylül Cuma günü için henüz yeni bir tatil kararı açıklanmadı.

Şanlıurfa'da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından kent genelinde 24 Eylül Perşembe günü tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildi. Sarsıntının ardından 25 Eylül Cuma günü okulların açık olup olmayacağı merak konusu olurken, resmi makamlardan henüz yeni bir tatil duyurusu gelmedi.


Deprem sonrası kent genelinde eğitime 1 gün ara verildi

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde 24 Eylül Perşembe günü saat 10.40'ta meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi. Sarsıntının hemen ardından Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan kararla kent genelindeki tüm ilk, orta ve lise düzeyindeki okullar ile kreş ve gündüz bakımevlerinde eğitim öğretime 24 Eylül günü için 1 gün süreyle ara verildi.


25 Eylül Cuma günü için henüz tatil kararı yok

Şanlıurfa'da alınan bir günlük tatil kararının ardından öğrenci ve veliler 25 Eylül Cuma gününe odaklandı. Mevcut resmi açıklamalar doğrultusunda, 25 Eylül Cuma günü için Şanlıurfa Valiliği tarafından açıklanmış ek bir tatil kararı bulunmuyor.
Depremin hissedildiği Gaziantep, Diyarbakır ve Malatya gibi çevre illerde de 25 Eylül Cuma günü için herhangi bir tatil kararı alınmadığı bildirildi. Valiliklerden yeni bir resmi açıklama yapılmadığı sürece eğitim öğretime normal takvim düzeninde devam edilmesi bekleniyor.
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!