SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!

SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!
Samsunspor- Trabzonspor karşılaşmasında maç sonu Trabzon seyircileri Çarşamba ilçesinden geçerken aracın taşlandığı ve camların kırılması üzerine taraftarlar İlçe sokaklarında adeta savaş alanına döndürdüler.

Trendyol Süper Lig 35. haftasında Samsunspor sahasında konuk ettiği Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmadan 3-1 Samsunspor galibiyetle ayrılırken, maç sonu Trabzon seyircileri Çarşamba ilçesinden geçerken aracın taşlandığı ve camların kırılması üzerine taraftarlar İlçe sokaklarında adeta savaş alanına döndürdüler.

Trabzonspor taraftarlarını taşıyan Otobüslerden birisinin camının kırılması üzerine Otobüs sürücüsü Samsun-Ordu karayolu köprüsü üzerinde durdu. Duran otobüslerden inen Trabzonsporlu taraftarlar ilçenin köprü etrafında bulunan Orta ve Hasbahçe mahallelerinde adeta taraftar avına çıktığı ve kavga çıkarttıkları iddia edildi. Maç öncesi yoğun emniyet güvenlik önlemleri almasına rağmen taraftarların bu şekilde dağılması üzerine takviye Çevik kuvvetler alana sevk edildi.

Çarşamba Orta ve Hasbahçe mahalleleri sokaklarında Samsunspor taraftarları ile kavgaya girilmesi üzerine Çarşamba Emniyet ve Çevik kuvvet Polisleri uzun süren uğraşlar sırasıdna biber gazı da kullandı. Polis taraftarları sokaklardan toplayarak otobüslerine bindirdi ve ilçeden ayrılmalarını sağladı. Otobüslerine bindirilerek ilçeden gönderilen Trabzonspor taraftarları bu defa da Terme ilçesinde taşkınlıklarını sürdürdükleri ve burada da kısa süreli gerginliklerin yaşandığı iddia edildi.

Çarşamba İlçesi Samsun- Ordu karayolu köprüsü üzeirne başlatılan kavgada Trabzon seyircileri ve Samsuspor’lu taraftarlardan üç kişinin hafif yaralandıkları ve Çarşamba Devlet Hastanesinde ayakta tedabvi edildikleri öğrenilirken İlçe Emniyet Müdürlüğüün titiz çalışması ile Trabzonsporlu taraftarlar ilçeden göndeirldiler.

Olayların sezonun ilk yarısında trabzon’ da oynanan karşılaşma öncesi ve stad içinde ki uygulamaların akabinde maç sonunda sokaklarda saldırıya uğradıkları için bu maçın gergin oalcağı biliniyordu. Samsun Emniyeti bu nedenle sabah erken saatlerden maç sonuna kadar geniş güvenlik önlemleri almış cve maç sıkıntısız tamamlanmasının ardından hakemin bitiş düdüğü ile takımına koşan Smasunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol’a Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır’ın yaptığı hareketin fitili ateşlediği iddia edildi.

Olaylarla ilgili geniş çaplı araştıma ve soruşturma sürdürülüyor.
HABER MERKEZİ

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Spor