• Haberler
  • Spor
  • Samsunlu Fenerbahçeli milli boksörler Amasya'da altın madalya için ringe çıkacak

Samsunlu Fenerbahçeli milli boksörler Amasya'da altın madalya için ringe çıkacak

Fenerbahçe Spor Kulübü adına mücadele edecek Samsunlu milli boksörler, 11-19 Temmuz 2026 tarihleri arasında Amasya'da düzenlenecek U-17 Boks Türkiye Şampiyonası öncesi hazırlıklarını tamamladı. Sarı-lacivertli sporcular, farklı sıkletlerde Türkiye şampiyonluğu hedefiyle ringe çıkacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Samsunlu milli boksörleri, 11-19 Temmuz 2026 tarihleri arasında Amasya’da gerçekleştirilecek U-17 Boks Türkiye Şampiyonası için hazırlık sürecini tamamladı. Yoğun antrenman programını geride bırakan sporcular, şampiyonada hem kulüplerini hem de Samsun’u başarıyla temsil etmeyi amaçlıyor.

Beş sporcu farklı sıkletlerde mücadele edecek

2026 sezonu başında Fenerbahçe Spor Kulübü’ne transfer olan Samsunlu milli boksörler, U-17 Türkiye Şampiyonası’nda şu sıkletlerde ringe çıkacak:

46 kilogram: Berkay Sezgin Demir
48 kilogram: Hasan Pehlivan Uçak
54 kilogram: Yiğit Keskin
57 kilogram: Yağız Kıymaz
63 kilogram: Mustafa Eren Doğan

Antrenör Cihan Yurt: “Hedefimiz tüm sıkletlerde şampiyonluk”

Şampiyona öncesinde değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü Boks Antrenörü Cihan Yurt, hazırlık sürecinin planlandığı şekilde tamamlandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“2026 sezonu başında Fenerbahçe’ye transfer olan Samsunlu milli boksörlerimizle U-17 Türkiye Şampiyonası hazırlıklarımızı Antrenörlerimiz Tarık Demirci ve Aslan Uçak ile verimli bir şekilde tamamladık. Sporcularımız büyük özveriyle çalıştı. Hedefimiz, mücadele edeceğimiz tüm sıkletlerde Türkiye şampiyonluğunu kazanmak ve sporcularımızın yeniden milli takım formasıyla ülkemizi uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil etmesini sağlamak. Tüm sporcularımıza yürekten başarılar diliyorum. Bunu yanı sıra Fenerbahçe Boks Şube Sorumlumuz Atagün Yalçınkaya ve Başantrenörümüz Tuncay Tavukçu'ya da süreç içerisinde gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ederim.”

Hedef altın madalya

Amasya’da düzenlenecek U-17 Türkiye Şampiyonası’nda Fenerbahçe forması giyecek Samsunlu milli boksörler, farklı sıkletlerde Türkiye şampiyonluğu hedefiyle ringe çıkacak. Sarı-lacivertli sporcular, organizasyonda hem Fenerbahçe Spor Kulübü’nü hem de Samsun’u en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyor.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!