Samsunlu doktor 27. kitabını okuyucuyla buluşturdu
Samsun'da 'en çok kitap yazan doktor' olarak tanınan Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, 27. kitabı 'Yorulmadım'ı okuyucularla buluşturdu. Dinççağ, eserinde toplumsal sorumluluk, dayanışma, sevgi ve insanlık değerleri üzerinden daha güzel bir gelecek için herkesin sorumluluk alması gerektiğine dikkat çekti.
Uzun yıllardır hekimliğinin yanı sıra yazarlık çalışmalarını da sürdüren Dinççağ, yeni kitabında bireyin topluma karşı sorumluluklarını ele aldı. “Yorulmadım”da insanların yalnızca kendi yaşamlarına değil, çevrelerine ve topluma da katkı sunmaları gerektiği düşüncesini işledi.
“Bu benim yaşam felsefem”
27. kitabını yayımlamanın mutluluğunu yaşayan Dinççağ, yazmaya ve düşüncelerini okuyucularla paylaşmaya devam etmek istediğini söyledi.
Dinççağ, “Allah izin verirse daha çok kitap çıkarmak, düşüncelerimi insanlarla paylaşmak, topluma bu alanda katkı vermek, bir şeyler yapmak istiyorum. Bu benim yaşam felsefem.” dedi.
İnsanın kendisini, çevresini ve dünyayı daha güzel hale getirmek için çaba göstermesi gerektiğini ifade eden Dinççağ, sivil toplum çalışmalarının da bu anlayışın önemli bir parçası olduğunu belirtti.
“Sivil toplum kuruluşları demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır”
Sivil toplum kuruluşlarının vatandaşların taleplerinin ve ihtiyaçlarının yönetime aktarılmasında önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Dinççağ, bu alanda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.
Dinççağ, “Sivil toplum kuruluşları demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Vatandaşın taleplerini, isteklerini, ihtiyaçlarını yönetime duyuran, bu konuda kamuoyu oluşturarak gündeme getiren kurumlara elbette çok ihtiyaç var. Ben bu konuda da duyarlıyım ve üzerime düşen görevleri yapmanın bir insanlık görevi olduğunu düşünüyorum. Bu konuda yorulmadım.” ifadelerini kullandı.
“Hepimiz toplum için bir şeyler yapmak zorundayız”
Günümüzde insanların daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirten Dinççağ, toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yaptı.
Dinççağ, “Günümüzde herkesin daha çok çaba göstermesi, bencil olmaması, olaylara karşı duyarlı olmasının artık daha çok gerekli olduğuna inanıyorum. Görev almalıyız, sorumluluk yüklenmeliyiz, emek vermeliyiz, eşimizi dostumuzu motive etmeliyiz.” dedi.
Barış, kardeşlik ve sosyal refahın toplumun ortak çabasıyla mümkün olabileceğini ifade eden Dinççağ, herkesin kendi imkanları doğrultusunda topluma katkı sağlayabileceğini söyledi.
“Kimi şiir yazar, kimi yardım derneği kurar, kimi çocuk okutur ama hepimiz toplum için bir şeyler yapmak zorundayız. Ne kadar sevgiyi yeşertirsek, ne kadar sevgiyi çoğaltırsak o kadar mutlu ve sağlıklı toplum olacağımıza vurgu yaptım.” diye konuştu.
“Benim de elimden gelen bu”
Geleneksel değerlerin zaman içerisinde aşındığını ve bireysel çıkarların zaman zaman toplumsal faydanın önüne geçtiğini belirten Dinççağ, sevgi, sanat ve kültüre daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi.
27 kitap kaleme aldığını belirten Dinççağ, eserlerinin insanlığa ve topluma fayda sağlamasını istediğini ifade ederek, “Benim de elimden gelen bu.” dedi.
“Hepimiz için yaşamın bir amacı olmalı”
Kitabının sonunda okuyucularına da çağrıda bulunan Dinççağ, daha huzurlu ve mutlu bir gelecek için insanların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Dinççağ, “Herkesi de çaba göstermeye çağırıyorum, bu kitap bunun için. Dileğim, daha güzel, daha mutlu ve çok daha huzurlu bir gelecek için elbirliği ile çabalamamız. Hepimiz için yaşamın bir amacı olmalı.” ifadelerini kullandı.
Dinççağ, insanın ardında kalıcı ve güzel eserler bırakmasının önemine de değinerek, bu arzusunu “Nasıl bir iğde ağacı etrafına güzel koku yayarsa, ben de bir iğde ağacı olmak istiyorum.” sözleriyle anlattı.
