Samsun'da Türk Mutfağı Haftası Coşkusu

Samsun'un simge mekânlarından biri olan Tütün İskelesi, bu yıl Türk Mutfağı Haftası kapsamında lezzet dolu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Şehrin kültürel kimliğini ön plana çıkaran organizasyon, hem yerli hem yabancı katılımcıların ilgisini çekti.

Samsun’un simge mekânlarından biri olan Tütün İskelesi, bu yıl Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen lezzet dolu bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Tarihi ve simgesel değeriyle dikkat çeken iskelede gerçekleştirilen program, kentin gastronomi potansiyelini ortaya koyarken, aynı zamanda şehrin kültürel kimliğini ön plana çıkaran bir buluşma noktasına dönüştü. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, hem Samsunluların hem de yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

whatsapp-image-2025-05-21-at-14-05-53-2.jpeg

“Mutfaklar, Toplumların Gücüdür”

Türk mutfağının sahip olduğu kültürel ve tarihi mirasa dikkat çeken İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş, “Ulusal mutfaklar artık sadece yemek sunulan yerler değil; toplumların bir gücü olarak konumlanıyor. Aynı zamanda turizmin lokomotifi haline geliyor. Kültür diplomasisinin yürütüldüğü alanlar olarak da öne çıkıyor.” diye konuştu.

whatsapp-image-2025-05-21-at-14-05-53-3.jpeg

“Lezzet, Kültürü Tanımanın Anahtarıdır”

Demirtaş, “Bir yabancı için geleneksel lezzetler, o kültüre bakmanın ve anlamanın bir anahtarıdır. Bu nedenle Türk mutfağını tanıtmak, aslında kültürümüzü tanıtmaktır. Bugün burada bir araya gelmemizin temel amacı da budur.”dedi.

whatsapp-image-2025-05-21-at-14-05-53-4.jpeg

Tanıtım Faaliyetleri Artarak Devam Ediyor

Türk mutfağının dünyada hak ettiği yere ulaşması için uzun yıllardır çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Demirtaş, “Mutfak kültürümüz; kamu kurumları, yerel yönetimler, STK’lar ve özel sektörün iş birliğiyle düzenlenen tanıtım ve etkinliklerle yaşatılıyor, tanıtılıyor ve gelecek kuşaklara aktarılıyor” ifadelerini kullandı.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme