• Haberler
  • Güncel
  • SAMSUN'DA EHLİYET SINAVINDA HER 2 KİŞİDEN 1'İ BAŞARISIZ

SAMSUN'DA EHLİYET SINAVINDA HER 2 KİŞİDEN 1'İ BAŞARISIZ

Samsun'da 8-9 Kasım tarihlerinde yapılan ehliyet sınavlarında başarı oranı yüzde 54 oldu. 2 bin 111 kişinin girdiği sınavda bin 313 kişi ehliyet almaya hak kazandı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, sürücü adaylarının başarılı olabilmesi için çok çetin bir parkurdan geçmesi gerekiyor. Sınavda sürücü adayının şerit takibi, trafikteki psikolojisi, aracı ve yol şartlarını tanıması, geri manevra kabiliyeti, eğimli zeminde güvenli kalkış yapabilmesi ve iki araç arasına nizami şekilde park edebilmesi gibi yeterliliklerine bilhassa dikkat ediliyor.
 
EN BAŞARISIZ İLÇE ATAKUM
8 Kasım Cumartesi günü yapılan sınavda yüzde 46 başarıyla en başarısız ilçenin Atakum, 9 Kasım Pazar günü yapılan sınavda ise yüzde 48 başarıyla yine Atakum ve İlkadım ilçeleri olduğu görüldü. En başarılı ilçelerin ise yüzde 95 başarıyla Kavak ve yüzde 81 başarıyla Havza ilçeleri olduğu kaydedildi.
WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme