• Haberler
  • Karadeniz
  • Samsun, Ordu ve Giresun'da fındıkta yer yer görülen kurumalar araştırılıyor

Samsun, Ordu ve Giresun'da fındıkta yer yer görülen kurumalar araştırılıyor

Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü uzman ekipleri, son dönemde fındık bahçelerinde kurumaların nedenlerini belirlemek amacıyla Samsun, Ordu ve Giresun'da saha çalışması başlattı.

Enstitünün Bitki Sağlığı Bölümü uzmanlarından oluşan ekip, fındık üretim alanlarında detaylı incelemelerde bulunarak kuruma görülen dallar ve bitki örnekleri üzerinde gözlem yaptı. Çalışmalara, bakteriyoloji uzmanları Dr. Demet Çelik Ertekin ile Dr. Songül Erken Meral, viroloji uzmanı Dr. Abdullah Baltacı ve mikoloji uzmanı Dr. Ümit Eser katıldı.

Numuneler toplandı, detaylı analiz yapılacak

Araştırma kapsamında ilk etapta Ordu ve Giresun’daki fındık bahçelerinde inceleme gerçekleştirildi. Saha çalışmalarında, farklı bölgelerde görülen kurumaların nedenlerinin belirlenmesi amacıyla bitki sağlığı açısından çeşitli numuneler toplandı.

Samsun, Ordu ve Giresun'da fındıkta görülen kurumalar araştırılıyor

Yerel kurumlar da çalışmalara eşlik etti

Çalışmalara ayrıca Fındık Araştırma Enstitüsü Entomoloji Uzmanı Dr. Ebru Gümüş, Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu ile Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli de eşlik etti. Yetkililer, fındıkta görülen kurumaların kaynağının tespit edilmesi ve üreticilere çözüm önerileri sunulması amacıyla saha ve laboratuvar çalışmalarının sürdürüleceğini bildirdi.

Samsun, Ordu ve Giresun'da fındıkta görülen kurumalar araştırılıyor
 

 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!