Samsun Motosikletliler ve Kuryeler Birliği Derneği kuruldu

Samsun'da motosikletli kuryeler ve motosiklet sürücüleri, mesleki dayanışmayı artırmak, trafikte yaşanan sorunlara çözüm üretmek ve hak mücadelesini daha güçlü yürütmek amacıyla Cemal Uz'un başkanlığında Samsun Motosikletliler ve Kuryeler Birliği Derneği kurdu.

Samsun’da yaklaşık 800 üyeyle faaliyetlerine başlayan dernek, motosikletli kuryelerin trafikte yaşadığı görünmezlik sorununa dikkat çekmeyi, çalışma koşullarını iyileştirmeyi ve güvenli sürüş konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

“Trafikte görünür olmak istiyoruz”

Cemal Uz, derneğin kuruluş amacını anlatırken, motosikletli kuryelerin yalnızca “paket taşıyan çalışanlar” olarak görülmesine karşı çıktıklarını vurgulayarak, “Bizim kuruluş amacımız, kuryelerin ve motosiklet kullanan tüm arkadaşlarımızın trafikte bir araç olarak kabul edilmesini sağlamak. Onların da hak sahibi olduğunu, trafikte görünür bir taraf olduklarını anlatmak için bu yapıyı kurduk” dedi.

Kaza süreçlerinden eğitim projelerine kadar destek

Derneğin yalnızca hak savunuculuğu değil, aynı zamanda sosyal ve mesleki destek mekanizmaları da geliştireceğini ifade eden Başkan Uz, kaza sonrası süreçlerden eğitim faaliyetlerine kadar geniş bir çalışma planladıklarını söyledi. Uz, “Kaza yapan bir arkadaşımız olduğunda yanında olacağız. Kaza yapan motosikletli arkadaşımızla, hastane süreciyle ve resmi işlemlerle ilgilenerek arkadaşlarımıza destek olacağız. Bir dayanışma ağı oluşturacağız. Sürüş teknikleri, trafik güvenliği ve mesleki eğitimler konusunda sürekli projeler üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

Hedef Türkiye genelinde örgütlenmek

Derneğin yaklaşık 800 üyesi bulunduğunu belirten Uz, Türkiye genelinde yaygınlaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Sadece Samsun’da değil, Türkiye genelinde örgütlü bir yapı kurmayı hedefliyoruz. Tüm motosikletli arkadaşlarımızı bu çatı altında birleşmeye davet ediyoruz” dedi.

Sosyal sorumluluk projeleri de planlanıyor

Sosyal sorumluluk projeleri de planladıklarını belirten Uz, özellikle kan bağışı, ekipman desteği ve güvenli sürüş eğitimleri gibi çalışmaların hayata geçirileceğini ifade etti. Uz ayrıca İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlarla temas halinde olduklarını belirterek, “Kazaları azaltacak, güvenliği artıracak kapsamlı bir proje üzerinde çalışıyoruz. Motosikletliler ve Kuryeler Birliği Derneği olarak, yollarda verdiğimiz emeğin, döktüğümüz alın terinin ne kadar kıymetli olduğunun bilincindeyiz. Biz sadece paket taşımıyoruz. Bu şehrin hızını, can damarını ve geleceğini sırtımızda taşıyoruz. Amacımız haklarımızı korumak, güvenliğimizi sağlamak ve mesleki saygınlığımızı en üst seviyeye çıkarmaktır. Tek bir kurye arkadaşımızın bile kendini yalnız hissetmediği bir düzen için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Unutmayın biz birlikteysek sesimiz daha gür çıkar, birlikteysek yollar daha güvenlidir. Tüm kurye kardeşlerime kazasız belasız, hayırlı yolculuklar diliyorum" İfadelerini kullandı.
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!