- Haberler
- Samsun Haber
- Samsun Kavak'ta çay restleşmesi: Belediye esnafa inat bedavaya geçti
Samsun Kavak'ta çay restleşmesi: Belediye esnafa inat bedavaya geçti
Samsun'un Kavak İlçesinde bulunan Otogarda çayı 5 TL yaparak yerel esnafla karşı karşıya gelen Kavak Belediyesi şimdi de 'Perşembe günleri çay bedava' anonsu yaptı.
Samsun’un Kavak İlçesinde bulunan Otogarda çayı 5 TL yaparak yerel esnafla karşı karşıya gelen Kavak Belediyesi şimdi de “Perşembe günleri çay bedava” anonsu yaptı.
Kavak Belediyesi, kendi işlettiği tesislerinde çayı 10 TL’den satarken otogarda çayı 5 TL yaptı. Yerel esnaf Belediye Başkanı Şerif Ün’e “İstasyon ile Kavak ayrımı yapıyorsun” tepkisini iletti. Yaşanan restleşme belediyenin ‘perşembe günleri çay bedava’ anonsuyla büyüdü.
5 TL tepkisiyle başladı
Samsun’un Kavak ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavak Otogarı çevresinde çay ocağı sahibi Veysel Aydın, Kavak içerisindeki belediye tesislerinde çayın 10 TL’den satılmasına rağmen otogarda 5 TL’den satıldığını söyledi, “Tüm tesislerinde çayı 5 TL yap o zaman’ diyerek Başkan Şerif Ün’e seslendi.
Şimdi de ücretsiz anonsu geldi
Basına yansıyan tepki sonrası Belediye’den yeni bir hamle geldi. Kavak Belediyesi yaptığı anonsla otogardaki tesiste çayın perşembe günleri ücretsiz olacağını duyurdu. Önce 5 TL sonra Perşembe günleri ücretsiz çıkışı belediyeye yöneltilen ‘haksız rekabet’ iddialarını büyüttü.
“Esnafın işiyle uğraş esnafla uğraşma”
Esnaf Veysel Aydın, “Ufak işlerle uğraşma belediye başkanı. Otogar çay ocağında ‘çay bedava’ diye bağırıyorsun. Sen hizmetlerine bak. Daha hiçbir hizmetini görmedik. Bedava bir şey vereceksen eğer fakir fukaraya düğün salonunu bedavaya ver. 125 Bin TL’ye verme. Yollar hep çukur. Önce sokakları bir gez, ondan sonra çayla uğraş. Esnafla uğraşma” dedi.
