Samsun Genelinde Sağanak Yağış Etkili Oluyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son verilere göre, 14 Haziran 2026 Pazar günü Samsun ve çevresinde yağışlı bir hava dalgası hakim.
Sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren bulutlu hava, günün ilerleyen saatlerinde yerini yerel hafif sağanak yağışlara bırakıyor. Kent merkezinde gün içinde en yüksek sıcaklığın 22°C, gece saatlerinde ise en düşük sıcaklığın 15°C civarında seyretmesi bekleniyor. Kuzeybatı yönünden esen rüzgarın hızının saatte 14 mile kadar ulaşacağı tahmin edilirken, nem oranının yüzde 75 seviyelerinde gerçekleşeceği öngörülüyor. Gün boyunca yağış ihtimali yüzde 40 olarak ölçülürken, gece saatlerinde gökyüzünün temizlenerek açık bir havaya dönüşeceği bildirildi.
İlçelerde Son Durum: Sahil ve İç Kesimlerde Sıcaklık Değerleri
Samsun'un 17 ilçesinde de benzer şekilde parçalı ve çok bulutlu bir gökyüzü hakim olurken, yağış geçişleri il genelinde değişkenlik gösteriyor. Sahil şeridinde yer alan Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy gibi merkez ilçelerde sıcaklıklar 21-22°C derecelerde ölçülüyor. Yağışın özellikle kıyı kesimlerinde zaman zaman etkisini hissettireceği tahmin ediliyor. Doğusunda yer alan Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde de nem oranı yüksek seyrederken, batı bölgesindeki Yakakent, Alaçam, Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde kuzeybatı yönlü rüzgarlar serinletici bir etki yaratıyor.
İç kesimlerde bulunan Kavak, Havza, Ladik, Vezirköprü ve Asarcık ilçelerinde ise topoğrafik yapıya bağlı olarak sıcaklıklar sahil şeridine göre birkaç derece daha düşük hissediliyor. Özellikle Ladik ve Asarcık'ın yüksek kesimlerinde bulutluluk oranının yoğun olduğu ve yağış geçişlerinin yerel olarak biraz daha uzun sürebileceği belirtildi. Ayvacık ilçesinde de baraj gölü çevresinde yüksek nem ile birlikte kapalı bir hava etkisini sürdürüyor.
Akşam Saatlerinde Hava Açıyor
Yetkililer, gün içerisinde özellikle öğle saatlerine kadar etkili olması beklenen hafif sağanak yağışlara karşı vatandaşların tedbirli olmasını önerdi. Rüzgarın kuzeybatıdan esmesi nedeniyle hissedilen sıcaklıklar da mevsim normallerinin biraz altında kalıyor. Ancak Meteoroloji uzmanları, bu yağışlı ve serin havanın geçici olduğunu, gece yarısından itibaren yağış ihtimalinin yüzde 0'a düşerek yerini tamamen açık ve berrak bir gökyüzüne bırakacağını rapor etti. Önümüzdeki günlerde ise sıcaklıkların kademeli olarak artması bekleniyor.