Samsun Elektrik Kesintisi 5-6 Ekim: Tam Liste
Samsun'da 5 ve 6 Ekim'de 24 planlı elektrik kesintisi uygulanacak. İlçe ilçe mahalleleri, saatleri ve çalışma sürelerini inceleyin.
Haberin Özeti
- • Samsun’da 5 ve 6 Ekim’de 24 planlı elektrik kesintisi uygulanacak. İlçe ilçe mahalleleri, saatleri ve çalışma sürelerini inceleyin.
5 Ekim’de Çarşamba Ve Salıpazarı’nda Kesinti
Çarşamba’da Eğercili Mahallesi’nde tesis proje çalışmaları nedeniyle 5 Ekim Pazartesi günü 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak. Esentepe Mahallesi’nde de bakım-onarım çalışmaları aynı saat aralığında yapılacak. Her iki mahallede planlanan kesinti süresi 8 saat.
Sarıcalı, Umut, Ali Fuat Başgil, Ataköy, Kuşhane, Üç Köprü, Şenyurt, Sefalı ve Çayvar mahallelerinde bakım-onarım çalışmaları nedeniyle 09.00-12.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek. Karakaya Mahallesi’nde ise tesis proje çalışmaları kapsamında kesinti 09.30’da başlayıp 17.00’de sona erecek; burada planlanan süre 7 saat 30 dakika.
Salıpazarı ilçesinde Karadere ve Yukarıkestanepınar mahalleleri 09.30-17.30 saatleri arasında kesintiden etkilenecek. Tahnal Mahallesi’nde tesis proje çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi 10.00-18.00 saatlerinde uygulanacak. Bu iki çalışma için de kesinti süresi 8 saat olarak planlandı.
Tekkeköy Ve Ladik’te Gün İçinde Farklı Saatler
Tekkeköy’de Seymenler Mahallesi’nde tesis proje çalışmaları 09.00-17.00 saatleri arasında yürütülecek. Cumhuriyet ve Kurtuluş mahallelerinde bakım-onarım nedeniyle 09.00-10.15 arasında elektrik kesintisi bekleniyor. 19 Mayıs, Hürriyet ve Kurtuluş mahallelerinde ise çalışma 10.30-12.00 saatleri için planlandı.
Kışla ve Selyeri mahallelerinde 11.00-12.00 saatlerinde bakım-onarım çalışması yapılacak. Antyeri, Kerimbey, Kutlukent, Çırakman ve Şabanoğlu mahallelerinde elektrikler 12.00-14.00 arasında kesilecek. Antyeri için etkilenecek alanlar ANTYERİ ve ZAFER1 olarak belirtildi.
İlçede 19 Mayıs, 23 Nisan ve Hürriyet mahallelerinde 13.00-14.30 saatleri arasında bakım-onarım çalışması yürütülecek. Selyeri’nde günün bir diğer kesintisi 14.45’te başlayıp 17.00’de sona erecek. Ladik’te Aşağıgölyazı ve Tatlıcak mahalleleri ile Büyükalan’da bakım-onarım nedeniyle 09.00-17.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
6 Ekim Salı Günü Dört İlçede Çalışma Var
6 Ekim Salı günü Çarşamba’nın Eğercili Mahallesi’nde tesis proje çalışmaları nedeniyle 09.00-17.00 saatlerinde elektrik kesilecek. Havza’nın Başpelit Mahallesi’nde de aynı saat aralığında tesis proje çalışması yapılacak. Her iki noktada kesinti 8 saat sürecek.
Ladik ilçesinde Şıhlı ve Günkoru mahallelerinde bakım-onarım çalışmaları 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Tekkeköy’ün Balcalı Mahallesi’nde ise tesis proje çalışmaları nedeniyle yine 09.00-17.00 saatlerinde elektrik kesintisi planlanıyor.
Tekkeköy Selyeri Mahallesi’nde 6 Ekim’de iki ayrı kesinti aralığı bulunuyor: bakım-onarım çalışmaları nedeniyle 09.00-10.15 ve 10.30-12.00 saatlerinde elektrik verilemeyecek. 19 Mayıs Mahallesi’nde kesinti 13.30-14.30, Şabanoğlu Mahallesi’nde ise 14.45-17.00 saatleri arasında uygulanacak.
Kesinti Öncesi Günlük İşlerinizi Planlayın
Kesintiden etkilenecek mahallelerde yaşayanlar, elektrikle çalışan cihazlarını duyurulan saatleri dikkate alarak önceden kullanabilir. Bilgisayar, televizyon ve benzeri elektronik cihazları kesinti başlamadan kapatmak; elektrik yeniden geldiğinde cihazları kontrollü biçimde çalıştırmaya yardımcı olabilir.
Uzun süreli kesintiler öncesinde telefon ve taşınabilir şarj cihazlarını doldurmak, iletişimin sürmesi açısından pratik bir önlem sağlayabilir. Buzdolabı ve derin dondurucunun kapaklarını kesinti boyunca mümkün olduğunca kapalı tutmak da içerideki soğuk havanın korunmasına yardımcı olur.
Çalışmaların farklı mahallelerde farklı saatlerde yapılması nedeniyle vatandaşların kendi adresleri için belirtilen zaman aralığını dikkate alması önem taşıyor. Planlanan kesinti saatlerinde değişiklik olabileceğinden, elektrikli cihazların kullanımı ve günlük işler için alternatif zaman belirlemek fayda sağlayabilir.