- Haberler
- Samsun Haber
- Samsun Dereköy'de aynı noktada peş peşe boğulma tehlikesi
Samsun Dereköy'de aynı noktada peş peşe boğulma tehlikesi
Samsun'un 19 Mayıs ilçesi Dereköy mevkisinde çeken akıntıya kapılan 4 kişi kısa aralıklarla boğulma tehlikesi geçirdi.
Samsun'un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dereköy mevkisinde aynı noktada peş peşe boğulma tehlikesi yaşandı. Görünmez tehlike çeken akıntıya kapılan 4 kişi, çevredekilerin müdahalesiyle denizden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.
Önce karı-koca, ardından baba-oğul akıntıya kapıldı
Edinilen bilgilere göre, Dereköy mevkisinde denize giren Mustafa C. (31) ve Arzu C. (30) çifti, aniden çeken akıntıya kapıldı. Çevredekilerin hızlı müdahalesiyle karaya çıkarılan çiftin sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Çift, kontrol amacıyla ambulansla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü.
İlk olayın üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra aynı bölgede ikinci bir boğulma vakası yaşandı. Denizde yüzen 8 yaşındaki Taha Ç. ile 45 yaşındaki İbrahim Çakmak akıntıya kapıldı. Sudan çıkarılan Taha Ç.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, İbrahim Çakmak'ın durumunun kritik olduğu açıklandı. Yaralılar OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Görgü tanığı Adamı çıkardığımızda mosmordu
Niğde'den Samsun'a tatile gelen ve kurtarma çalışmalarına katılan Atilla Özbek, "Sahilde otururken olayı gördüm, bu üçüncü vakaydı. İkisini kurtardık, bir şeyleri yoktu. Diğeri suda çok kalmıştı. 5-6 kişi denize girdik. Önce çocuğu, sonra adamı çıkardık. Adamı çıkardığımızda mosmordu" ifadelerini kullandı.
Balıkçılardan çeken akıntı uyarısı
Bölgede balıkçılık yapan Mustafa Demir, Dereköy açıklarındaki kayalık bölgede etkili olan dip akıntısına vurgu yaptı. Dışarıdan gelen vatandaşların uyarıları dikkate almadığını belirten Demir, "Denizin dibinde şiddetli akıntı var. İnsanları uyarıyoruz ama bizi dinlemiyorlar. Rüzgarlı havada Dereköy’deki kayaların dibine yaklaşmamak gerekiyor. Ağustos’un 10’undan sonra yüzme bilmeyenler buraya gelmesin" dedi.
Öte yandan, olayların yaşandığı sahilde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan uyarı tabelasında, Dikkat Çeken akıntı boğulma ve ölüm tehlikesi. Yüzme şampiyonlarının bile çeken akıntıdan kurtulamayacakları unutulmamalıdır ifadelerinin yer aldığı görüldü.