- Haberler
- Samsun Haber
- Samsun'da yüksek dalga ve rüzgar alarmı
Samsun'da yüksek dalga ve rüzgar alarmı
Samsun Valiliği, 14-17 Ağustos tarihleri arasında beklenen şiddetli rüzgar ve yüksek dalgalar nedeniyle muhtemel boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyardı.
Samsun Valiliği, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'ndan alınan güncel veriler doğrultusunda acil bir uyarı yayınladı. Yapılan açıklamaya göre, il genelinde Karadeniz'deki hava ve deniz şartlarının hafta sonu boyunca olumsuz seyretmesi bekleniyor.
Dalga boyu 1,6 metreye ulaşacak
Valiliğin resmi X (Twitter) hesabı üzerinden yapılan açıklamada, rüzgar hızının 25 deniz miline çıkacağı ve dalga yüksekliğinin 1,6 metreyi bulacağı belirtildi. Bu zorlu hava şartlarının Pazartesi gününe (17 Ağustos) kadar etkisini sürdürmesi öngörülüyor.
Boğulma vakalarına karşı tedbir
Özellikle hafta sonunu sahillerde geçirmek isteyen vatandaşların can güvenliğini sağlamak ve muhtemel boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla yapılan bu uyarı kapsamında, belirtilen tarihler arasında denize girilmesinin tehlikeli olduğu vurgulandı. Yetkililer, vatandaşların ve tatilcilerin resmi makamlardan gelecek duyurulara riayet etmesini ve can güvenliği açısından denize girmekten kaçınmasını önemle rica ediyor.