Samsun'da yollar yapboza dönmesin diye toplandılar
Samsun'da yolların altyapı çalışmaları ile defalarca yeniden yapılmasının önüne geçmek adına su, elektrik, doğalgaz ve internet şirketleriyle toplantı gerçekleştirildi.
Samsun'da yolların altyapı çalışmaları ile defalarca yeniden yapılmasının önüne geçmek adına su, elektrik, doğalgaz ve internet şirketleriyle toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda yer altı boru ve kablolama işlerinde yenileme, yer değiştirme veya tamir konusunda tüm kurumların eş zamanlı çalışması değerlendirildi. Buna göre bir yolda altyapı işlemleri yapılacaksa tüm kurumlar aynı anda o yolda yapacakları çalışmayı sırayla gerçekleştirecek.
Yolun altyapısı bir kere yapılarak daha sonra yapılacak parke veya asfalt gibi üst yapı çalışmasının uzun süre bozulmadan kullanılması sağlanacak.
Toplantı sonrası bu uygulamanın başlayıp başlamayacağı ise net değil. Çünkü toplantıya ilişkin verilen bilgide bu yönde bir karar alındığı belirtilmedi. Yalnızca bu şekilde bir uygulamanın değerlendirildiği bilgisi verildi.
Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerimizde yapılacak olan yolların üstyapı özelliklerine göre altyapı kurumlarının yıl içerisindeki içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu, elektrik, doğalgaz, telefon, fiberoptik bağlantı hattı şebekeleri gibi yer altından geçebilecek tüm tesislerinin yenilenmesi, deplase ve tamirleri konusunda tüm kurumların eş zamanlı olarak aynı yerde ve aynı anda sırasıyla çalışmalarını yapmalarına imkan sağlama, uzun ömürlü, sağlam ve kaliteli altyapı tesis edip, üstyapı yapıldıktan sonra uzun süre yapılan üstyapıların tekrar bozulmasını engelleme, kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak tüm kamu kurum ve kuruluşları ile planlı çalışma sağlama, hemşehrilerimize daha konforlu ve güvenli ulaşım imkanı sunma hedefleri doğrultusunda yürütülen/yürütülmesi planlanan çalışmalar değerlendirildi" denildi.
Toplantıya Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın yanı sıra SASKİ, YEDAŞ, SAMGAZ, Türk Telekom ve TÜRKSAT temsilcileri katılım sağladı.
Bakmadan Geçme
