Samsun'da yaralı halde bulunan çulluk tedavi altına alındı
Samsun'da avcılar tarafından site bahçesinde yaralı halde bulunan orman çulluk kuşu tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.
Atakum Avcılar Kulübü Derneği üyesi Nurdoğan Akgenç, site bahçesinde yaralı halde bulduğu orman çulluğunu dernek başkanı Rasim Taner'e teslim etmesinin ardından yaralı kuşu inceleyen Taner, yaban hayvanlarının yaşam hakkının korunması gerektiğini belirtti. Kuşu Samsun Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.
“Bu orman çulluğu çok nadir görülüyor”
Dernek Başkanı Rasim Taner, "Bu orman çulluğu çok nadir görülüyor. Kanadında bir kırık oluşmuş. Bu kırığın zaman içerisinde iyileşmeye başladığını tespit ettik. Tedavisinin yapılması için Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim ettik" dedi.
Yaralı orman çulluğunun, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince tedavisinin ardından yeniden doğal yaşam alanına bırakılacağı öğrenildi.