• Haberler
  • Samsun Haber
  • Samsun'da kürek heyecanı başladı: 42 kulüpten 537 sporcu Türkiye Şampiyonası'nda!

Samsun'da kürek heyecanı başladı: 42 kulüpten 537 sporcu Türkiye Şampiyonası'nda!

Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenen Deniz Küreği Türkiye Şampiyonası başladı. 11-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek dev organizasyonda 42 kulüpten 537 sporcu madalya için kürek çekecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kürek Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Deniz Küreği Endurance (Uzun Mesafe) ve Beach Sprint Türkiye Şampiyonası, Ömürevleri sahilindeki ilk gün yarışlarıyla start aldı.


Deniz Kızı Kafe çevresinde gerçekleştirilen organizasyona Türkiye’nin dört bir yanından gelen 42 kulüp ve 537 sporcu katılıyor. Altı gün boyunca devam edecek şampiyonada sporcular, kent sahilinde 'Uzun Mesafe Deniz Küreği' ve 'Beach Sprint' kategorilerinde dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele edecek.


Şampiyonanın yarış takvimi netleşti

Organizasyonun etap etap ilerleyecek yarış programı şu şekilde belirlendi:
11 - 12 Ağustos: Uzun Mesafe Deniz Küreği eleme yarışlarıyla başlayan ilk etapta, finaller 12 Ağustos Çarşamba günü 08.30 - 15.00 saatleri arasında koşulacak.

13 Ağustos: Uzun Mesafe kategorisinde dereceye giren sporcuların madalya ve kupa töreni saat 15.00’te yapılacak.

14 - 16 Ağustos: Heyecanın ikinci etabı olan Beach Sprint Yarışları 14 Ağustos Cuma günü başlayacak. 16 Ağustos Pazar günkü finallerin ardından saat 15.00’te düzenlenecek kapanış töreniyle şampiyona sona erecek.
 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!