• Haberler
  • Samsun Haber
  • Samsun'da Kültürel Miras Projesi–eTicaret Buluşmaları programı gerçekleştirildi

Samsun'da Kültürel Miras Projesi–eTicaret Buluşmaları programı gerçekleştirildi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 'Kültürel Miras Projesi–eTicaret Buluşmaları' programı düzenlendi.

Güvenilir Ürün Platformu tarafından, Ticaret Bakanlığının desteği ve Pazarama ana paydaşlığında organize edilen programa; üreticiler, girişimciler, KOBİ temsilcileri ve sektör paydaşları katılım sağladı.

Programda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, kentin sanayi, tarım, teknoloji, ticaret ve lojistik alanlarında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek Samsun’un son yıllarda yapılan yatırımlarla Karadeniz ve Kuzey Anadolu’nun öne çıkan üretim merkezlerinden biri haline geldiğini ifade etti.

Genç ve nitelikli iş gücünün Samsun’un en önemli avantajlarından biri olduğuna dikkat çeken Tavlı, KOBİ’lerin ekonomik büyümedeki rolüne vurgu yaptı. Tavlı, yeni istihdam alanlarının oluşturulması, üretim kapasitesinin artırılması ve piyasa koşullarına uyum sağlanmasında KOBİ’lerin kritik bir görev üstlendiğini söyledi.

Küreselleşme ve dijital dönüşümün ticaretin kurallarını yeniden yazdığını belirten Tavlı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Geleneksel ticaret anlayışının yerini hızla dijital platformlara bıraktığı, sınırların haritalarda kaldığı bir dönemdeyiz. Artık ürünün kalitesi kadar, o ürünü dünya pazarına ne kadar hızlı ve etkin ulaştırabildiğiniz de belirleyici oluyor. Kültürel Miras Projesi–eTicaret Buluşmaları’nın KOBİ’lerimizin dijitalleşme sürecine katkı sunacağına, ihracat kapasitesini artıracağına ve üretim ekosistemine güç katacağına inanıyorum.”

Samsun’un organize sanayi bölgeleri, tarımsal üretim gücü ve lojistik altyapısıyla güçlü bir üretim kimliğine sahip olduğunu belirten Tavlı, bu yapının e-ticaret ve e-ihracatla daha da ileri taşınacağını kaydetti.

“E-ticaret artık ticaretin demokratikleşmiş hali”

Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak ise “eTicaret İl Buluşmaları”nın 18’incisini Samsun’da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Amaçlarının girişimcilerin dijital ticarete entegrasyonunu sağlamak olduğunu belirten Toprak, e-ticaretin artık herkesin erişebileceği küresel bir satış ağı sunduğunu ifade ederek, “Bugün e-ticarete giren bir işletmenin pazarı sadece bulunduğu şehir değil, tüm dünya oluyor” dedi.

Kültürel miras ve coğrafi işaretli ürünlerin dijital pazarlarda büyük fırsat sunduğunu vurgulayan Toprak, Samsun’un bu alanda güçlü bir ürün çeşitliliğine sahip olduğunu ve bu değerlerin e-ticaretle daha geniş kitlelere ulaştırılabileceğini söyledi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya da e-ticaretin artık alternatif bir satış kanalı olmaktan çıkıp ticaretin merkezine yerleştiğini belirtti.

Dijitalleşmenin çok katmanlı bir süreç olduğuna dikkat çeken Serinkaya, “E-ticaret sadece bir web sitesi değildir; ödeme sistemlerinden lojistiğe, dijital pazarlamadan kargo takibine kadar geniş bir ekosistemdir” ifadelerini kullandı.

Serinkaya ayrıca Türkiye’de e-ticaret hacminin 2025 yılında yüzde 52,2 artarak 4 trilyon 567 milyar liraya ulaştığını, işlem sayısının ise 5 milyar 940 milyona yükseldiğini aktardı.

Programda ayrıca Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Uzmanı Melike Usca, Pazarama Satış Direktörü Enes Kuşçu, Sürat Kargo Bölge Müdürü Mustafa Şahinkanat, Türkiye İş Bankası KOBİ ve Pazarlama Birim Müdürü Elif Koç ile Pazarama Satış Takım Lideri Hüseyin Soylu da sunum yaptı.

Celal Toprak moderatörlüğünde gerçekleşen oturumlarda; güncel sektör gelişmeleri, mevzuat, devlet destekleri, lojistik süreçler ve finansmana erişim konuları ele alındı.

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!