Samsun'da Güveçte Lezzetin Durağı: Oğuz Usta
2022 yılında katıldığı MasterChef'te rakipleriyle yarışan Oğuzcan Yaşar, aşçılık hayallerini bugün Samsun'un İlkadım ilçesinde 18 çeşit yemeği Trabzon karatoprak güveçlerinde, saatler süren uğraş sonucu buluşturarak sürdürüyor.
Samsun’da güveçte lezzet aranıyorsa herkesin yolu, 2022 yılı MasterChef yarışmacısı genç girişimcinin dükkanı olan “Güveç Lokantası Oğuz Ustam”dan geçiyor. Önceliğinin müşterinin manevi doyumu ve memnuniyeti olduğunu, paranın ise ikinci planda kaldığını vurgulayan Oğuz Ustam, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali etkinliklerine özel Samsun’daki 12 lezzet noktasından biri olarak hizmet vermeye devam ediyor.
“Samsun’da güveç lezzetinin startını ilk biz verdik”
30 yaşındaki genç girişimci Oğuzcan Yaşar, 12 yıllık mesleki birikimini ve dünya gezilerinden edindiği deneyimlerini Samsun’a taşıyarak, güveç tekniğiyle harmanlıyor ve müşterilerine eşsiz bir lezzetin adresi haline geliyor. 4 yıldır dünyayı gezdiğini belirten Yaşar, “Samsun’a bir tur kapsamında gelmiştim. Uzun zamandır hayalimdi; dedim ki, genç bir girişimci olarak Samsun’da olmayan bir hizmeti sunalım ve bir güveç lokantası açalım. Böylece Samsun’da güveç lezzetini başlatmış olduk.” diye konuştu.
Güveç lezzetinde sizi rakiplerinizden ayıran en önemli sırrınız nedir?
Samsun’da bir ilk olan bu konseptin en dikkat çekici yönü; yemeklerin Trabzon karatoprak güveçlerinde, 4 saatlik pişirme ve demlenme süreciyle, özel hayvan iç yağları ve kaliteli etlerle hazırlanmasını ise Oğuz Usta, “Ortaya tam anlamıyla bir lezzet patlaması çıkıyor.” diye vurguluyor.
Becerilerinin bir kısmı 2022 MasterChef Türkiye’den geliyor
2022 yılında katıldığı MasterChef televizyon programı yarışmasının da işine önemli katkılar sağladığını belirten Oğuz Usta, “Oradan edindiğim becerilerin de katkısıyla bugün kendi restoranımda uyguluyorum. Yaptığın işi temiz, titiz ve özenli yaparsan; samimiyeti ve güler yüzü de eksik etmezsen, başarı kaçınılmaz. Bizde para ikinci planda. Önceliğimiz müşterinin manevi doyumu ve memnuniyeti.” şeklinde konuşarak, kariyer yolundaki MasterChef serüveninin kendisine katkılarını paylaşıyor.
Samsun’daki 12 lezzet noktasından biri
Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Samsun’daki 12 lezzet noktasından biri seçilen Oğuz Usta Güveç Lokantası, bu başarısıyla da adından söz ettiriyor. Yaşar, “Bakanlığımıza ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” diyerek gururunu dile getiriyor.
Peki, yeri nasıl bulabiliriz?
Lokanta, Samsun Saat Kulesi’nin hemen karşısında, Kale Mahallesi Kazım Paşa Caddesi No: 47 adresinde yer alıyor. (Saat Kulesi’ne sırtınızı verdiğinizde, Büyük Cami'nin tam karşısında Oğuz Usta Güveç Lokantası sizleri bekliyor.) Misafirlerine unutamayacakları bir menü sunan mekan, aynı zamanda geniş aileler ve kalabalık gruplar için özel aile salonu ile hizmet veriyor.
İletişim ve Rezervasyon: 0546 126 49 40
Ulaşım Saatleri: 08:00 - 20:00
Sulu Yemek Servisi: 08:00 - 17:00
17:00 Sonrası: Odun ateşinde pişen kebap çeşitleri












